HITMA Instrumentatie op de VSK

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

HITMA Instrumentatie presenteert tijdens de VSK-beurs (2 t/m 5 februari, Jaarbeurs Utrecht) op stand 10.A041 de laatste ontwikkelingen op instrumentatiegebied voor:

•cleanrooms en operatiekamers
•building automation

Op de HITMA-stand vindt de bezoeker meetoplossingen om een correcte werking van luchtbehandelingssystemen te controleren, zoals ruimtedrukverschilbewaking, drukverschilmeting over filters, temperatuur- en luchtvochtigheidsmeting van toe- en afvoerlucht en flowmeting van de hoeveelheid ingeblazen en afgezogen lucht.

Noviteit voor VSK-award: Dwyer CO2-transmitter
Met de Dwyer CDTA gecombineerde CO2, temperatuur- en luchtvochtigheidstransmitter met Modbus-communicatie, heeft HITMA Instrumentatie mee gedaan aan de VSK-awards. Helaas niet genomineerd, maar wel erg innovatief. Naast de drie geïntegreerde stabiele metingen is de Dwyer CDTA ook als setpointunit te gebruiken en dat voor een ongekende prijs in de markt. De Dwyer CO2-transmitter is wel tentoongesteld bij de andere noviteiten bij de ingang van hal 9.

CFR part 11 monitoringsysteem conform WIP-richtlijnen
Een andere inzending van HITMA Instrumentatie voor de VSK-award was het Akivision monitoringsysteem. In de nieuwe WIP-richtlijnen staat beschreven dat kritische procesparameters altijd geregistreerd dienen te worden en voor een langere periode bewaard moeten blijven. HITMA Instrumentatie kan hiervoor passende data-acquisitie oplossingen bieden, compleet met IQ/OQ-validatie. Om instrumenten te configureren, data te registreren en meetwaarden in real time zichtbaar te maken, kan de universele CFR part 11 gecertificeerde AkiVision-software worden ingezet. Uniek is dat één transmitter voor zowel sturing (GBS) als monitoring gebruikt kan worden. Dit levert in de praktijk een enorme besparing op voor zowel de investeringskosten als het jaarlijkse onderhoud.

OK display
Het door HITMA Instrumentatie zelf ontwikkelde ATM-500 touchscreen display geeft alle kritische procesparameters zoals drukbewaking, temperatuur, luchtvochtigheid, flow en deurbewegingen, in cleanrooms en operatiekamers in één oogopslag duidelijk weer. De display geeft een visuele bewaking die werkt als een stoplicht. Als het kritische parameter in orde is, kleurt de meetwaarde groen. Buiten de gewenste waarde kleurt deze rood. Daarnaast heeft de ATM-500 een ingebouwd akoestisch alarm met instelbare vertraging en acceptatiefunctie. Het display kan buiten bedrijf worden gezet voor bijvoorbeeld schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden. Het systeem wordt plug-and-play voor de installateur of eindklant geleverd.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:HITMA Instrumentatie op de VSK

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer