Highlights van de World of Industrial Processing

icon.highlightedarticle.dark Management
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Highlights van de World of Industrial Processing

Het programma van de World of Industrial Processing, een van de vijf werelden op de vakbeurs World of Technology & Science, is rond. In deze wereld vind je bedrijven die zich focussen op poeder, granulaat- en bulkmateriaal verwerkende industrieën, maar ook bedrijven die zich richten op vloeibaar- en gas gerelateerde technologieën.
De exposanten tonen hun innovaties, delen hun kennis en gaan graag met u in gesprek over uw vraagstukken.

Machevo hotspots
Op de Machevo Hotspots tonen leden van de Machevo & Bulk vereniging gezamenlijk hun innovaties en delen zij hun brede kennis op het gebied van de procesindustrie. Dit paviljoen kan dan ook gerust hét middelpunt van toeleveranciers aan de procesindustrie worden genoemd. Ook de galerij van de Proces Innovatie Prijs vind je hier.

Proces Innovatie Prijs (PIP)
Jij kunt in aanloop naar de World of Technology & Science 2022 jouw stem uitbrengen op de meest nieuwe en innovatieve producten of technologieën. Bedrijven hebben voor de PIP 2022 hun meest interessante innovaties ingestuurd speciaal voor de World of Industrial Processing. De genomineerden presenteren hun innovatie op de beursvloer in de PIP-galerij die te vinden is op de Machevo Hotspots stand 8D008. Tijdens de beurs op dinsdag en woensdag kan je jouw stem uitbrengen op de innovatie die volgens jou alles in zich heeft om de PIP in de wacht te slepen. Op woensdag maken wij rond de klok van 17.00 uur de winnaar bekend op de Machevo Hotspots.

Voedselveiligheid dinsdag 27 september
Welke actuele uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid spelen er in het productieproces? Dat kan gaan over de faciliteiten, de procedures en de cultuur. In het seminar ‘Voedselveiligheid’ is het dan wenselijk om inhoud te bieden over de zaken die men tegenkomt en hoe die neutraal op te lossen zijn. Bijvoorbeeld zal het hygiënisch bewustzijn op de werkvloer aan de orde kunnen komen. Maar er kan ook een deel van de inhoud gaan over richtlijnen, wetgeving, normen en eisen aan technische onderdelen.

Basics of Industrial Processing donderdag 29 september
Het seminar Basics of Industrial Processing is voor iedere bezoeker aan de World of Industrial Processing interessant. Dit komt omdat de sprekers je mee gaan nemen in het gehele proces van de industrie. Door middel van het tonen van basistechnieken in het proces nemen we zowel startende professionals als ervaren vakmensen mee in de basis van de technologie. Deskundigen uit de bedrijfsketen en exposanten van de World of Industrial Processing sommen basistechnieken op. Denk hierbij aan automatisering, instrumenten, analyse, opslag, mengen, doseren, wegen, bewerken, verpakken, et cetera.

Transport van goederenstromen in de industrie vrijdag 30 september
Het transport van goederenstromen in de industrie komt aan de orde met concrete cases en voorbeelden in de technologie van pneumatisch transport, blowers, compressoren, ATEX-zonering, filters en schroeftransporteurs. De deskundigheid bij het opzetten van een transportsysteem is cruciaal voor de veiligheid, efficiency en effectiviteit binnen verschillende situaties van de industrie.

Watertechnologie binnen Industrial Processing woensdag 28 september
Water speelt binnen veel industriële processen een belangrijke rol. Het kan zijn als stoom, het kan zijn als proceswater of productwater, maar bijvoorbeeld ook als afvalwater. In dit seminar gaan we nader in op welke technologie er binnen de achterban van de Water Alliance is op het gebied van deze onderwerpen. Hier willen we graag ingaan op de technologische aspecten van de verschillende technieken die mogelijk zijn, waarbij de focus duidelijk ligt op technologie en voorbeelden vanuit de praktijk. Dit gaat van filtratietechnieken, scheidingstechnieken, zuiveringstechnieken tot aan desinfectie en analyse.

Heb jij je nog niet aangemeld? Wacht niet te lang, maar bestel vandaag nog je gratis digitale kaart.

gratis digitale kaart icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Highlights van de World of Industrial Processing

FHI, federatie van technologiebranches

FHI is het collectief van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert als netwerk... Lees meer