Het volautomatisch vullen van voorraadsilo`s

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Het volautomatisch vullen van voorraadsilo`s

Bladel, 4 december 2013 – KSE Process Technology lanceert bijzonder systeem voor het volautomatisch vullen van voorraadsilo’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van containers, waarbij contaminatiearm transporteren een feit is.

De ALFRA Silo Filling Unit (SFU) vult geheel automatisch een volledig silodek vanuit transportcontainers. De ALFRA SFU bestaat uit een verrijdbare shuttle welke zowel van links naar rechts als van achter naar voren over het silodek beweegt om zich boven de gewenste silo te positioneren en rechtstreeks in de silo te lossen. Per container worden grondstoffen ofwel gereed product tot wel 5.000 liter getransporteerd.

Een Lid Lifter behoort ook tot de mogelijkheden. Deze neemt de deksel van de gewenste silo automatisch af, waarna de container rechtstreeks in de silo lost. Ook aan effectieve stofafzuiging en aan het wegleiden van retourlucht is gedacht bij dit vernuftige systeem.

De ALFRA SFU is een onderdeel van het Automatisch Container Transportsysteem. Een bewezen technologie voor contaminatiearm transport, gebruikmakend van containers. Het is heel robuust, snel, energiebesparend, stof-arm en uiterst flexibel. Het kan worden ingezet voor het gehele productieproces of onderdelen hiervan. Het systeem is volledig automatisch om maximale procesbeheersing, continuïteit en kwaliteit te waarborgen.

Geschreven door

Logo van:Het volautomatisch vullen van voorraadsilo`s

KSE Process Technology B.V.

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. We leveren alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en... Lees meer