Het allerbeste alternatief voor optimale tankreiniging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Het allerbeste alternatief voor optimale tankreiniging

Scanjet is een toonaangevende fabrikant en ontwerper van tank reinigingssystemen. Het assortiment bestaat uit reinigingssystemen voor tanks in alle soorten en maten. Speciaal voor de FOOD en FARMA industrie heeft Scanjet de BIO-serie ontwikkeld. Deze serie bestaat onder meer uit een reeks van roterende sproeikoppen gekenmerkt door een optimaal hygiënisch ontwerp in functie van de EHEDG richtlijnen. Deze roterende sproeikoppen zijn volledig zelfreinigend, een eigenschap die uniek is in de markt en karakteristiek voor Scanjet.

Naast de roterende sproeikoppen bestaat de BIO-serie ook uit roterende sproeibollen. Een groot voordeel van de Scanjet roterende sproeibollen is dat ze bestaan uit slechts twee onderdelen. Door het design zonder kogellagers is de levensduur van deze sproeibollen twee tot drie keer zo lang als die van de traditionele kogel gelagerde sproeibollen.

Hygiënisch zelfreinigend ontwerp
Het is van belang om uw proces te starten met schone procesapparatuur. Het kiezen van het beste reinigingssysteem voor uw tank kan een uitdaging zijn. De tank reinigingssystemen van Scanjet kenmerken zich door een snellere en meer effectieve reiniging vergeleken met traditionele technieken.

De roterende sproeikoppen van de BIO-serie worden aangedreven door een turbine in de toevoer van de reinigingsvloeistof en bieden 100% dekking in de tank. Deze koppen zorgen niet alleen voor een schone tank maar zorgen ook voor volledige reiniging van de sproeikop zelf, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde, hetgeen een uniek eigenschap is. Het bijzondere aan het type BIO 25 is daarnaast dat ook de downpipe waaraan de roterende sproeikop in de tank is bevestigd altijd mee wordt gereinigd. Deze unieke eigenschap is gepatenteerd en een groot voordeel ten opzichte van andere vergelijkbare reiniging systemen!

De voordelen:
•Korte reinigingstijd
•Volledige zelfreiniging downpipe (BIO 25)
•Sproeibereik van 360°
•Aanzienlijke besparing op water, energie en reinigingsmiddelen
•Reducering van bedrijfskosten
•Een absoluut minimaal aantal onderdelen
•Eenvoudig en snel onderhoud in combinatie met lange onderhoudsintervallen

Welk tankreinigingssysteem heb ik nodig en wat kunnen wij u aanbieden
Wij helpen u graag met het vinden van het juiste reiniging systeem voor uw tank. Daarvoor beschikken wij over simulatiesoftware om op basis van het tankontwerp de reinigingscyclus te kunnen illustreren en te simuleren. Ook is het mogelijk om op locatie met een testmachine proeven uit te voeren.

Voor een geheel vrijblijvend advies maakt u een afspraak met een van onze technisch specialisten.

Geschreven door

Logo van:Het allerbeste alternatief voor optimale tankreiniging

Montakon BV

Montakon is een oplossingsgerichte handelsorganisatie gespecialiseerd in roestvrijstalen buisfittingen, mangatdeksels, afsluiters en overige appendages voor de onder meer de volgende industrieën: Voedingsmiddelen, Farmaceutische, Licht chemische, High-Tech en reguliere. Met ons... Lees meer