Herding Filtertechniek verhuist en update Filterkast

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Herding Filtertechniek verhuist en update Filterkast
Article image of: Herding Filtertechniek verhuist en update Filterkast

Een producent van poederlakken uit Breda nam Kiekens Herding uit Purmerend in de arm om een 10 jaar oud sinterlamellen filter te verplaatsen naar een zusterbedrijf in Frankrijk.

Als je een dergelijke klus in opdracht krijgt, zullen een aantal zaken goed geregeld moeten worden. Het filter moet onder andere veilig gedemonteerd, volledig gereinigd en schadevrij vervoerd worden. Maar ook zal het Kiekens filter na plaatsing moeten voldoen aan de huidige ATEX veiligheidsregels. Voor dit filter betekende dit het vervangen van de stofafvoersluis en de elektrische besturing. Ook moest de ingebouwde ventilator eruit. Niet om veiligheidsredenen, maar omdat de klant een staande ventilator vanwege het onderhoud handiger vond.

Het hele werk inclusief montage in Frankrijk heeft drie weken geduurd. Nu staat er een gebruikt filter die er niet alleen als nieuw uitziet. Maar ook nog jaren onderhoudsvrij kan draaien. Ondanks dat er nog de originele filterelementen in zitten!

Geschreven door

Herding Filtertechniek

Bij de handling van droge stoffen komt op veel plaatsen hinderlijk en soms schadelijk stof vrij. Als u, uw mensen en uw apparatuur hiertegen wil beschermen is Herding Filtertechniek uw... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer