Heavy duty blowers met mechanical seals

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Heavy duty blowers met mechanical seals
Article image of: Heavy duty blowers met mechanical seals

De PD plus serie zijn “heavy duty” blowers of boosters, speciaal ontworpen voor zeer zware toepassingen in de industrie. De blowers kunnen worden ingezet voor een overdruk van circa 1 bar(g) tot een vacuüm van 200 mbar(a) met waterinjectie. De capaciteit varieert afhankelijk van de druk tussen de 50 en 15.000 m3/h.

De PD Plus serie onderscheidt zich van andere modellen, doordat deze kan worden uitgerust met 4 of 5 mechanical seals. Met name voor toepassingen waar giftige of ontvlambare gassen worden verpompt, kunnen deze robuuste blowers met succes worden ingezet.

Diverse onderdelen van de blower zoals de lagering en het olie reservoir zijn overgedimensioneerd, om de units nog bedrijfszekerder te maken. Standaard worden de blowers geleverd in gietijzer, maar optioneel zijn de blowers leverbaar in nodulair gietijzer, RVS of aluminium.

De mechanical seals zijn o.a. leverbaar met Viton, Teflon of Kalrez o-ringen. Er zijn diverse opties leverbaar zoals; Atex certificering, externe smeersystemen, koelspiralen of stikstofspoeling.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer