Hamermolen met (SEMI-)automatische zeefwissel van Dinnissen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hamermolen met (SEMI-)automatische zeefwissel van Dinnissen

Tijdens de Victam in Köln presenteert Dinnissen haar gloednieuwe Hamex Hamermolen met semi-automatisch zeefwisselsysteem. Met de nieuwe hamermolen profiteren gebruikers van snelheid, gemak en energiebesparing bij het verwisselen van de zeefplaten.

Ruim anderhalf jaar na de introductie van haar nieuwe Hamex Hamermolen met volautomatische zeefwisselaar, introduceert Dinnissen haar Hamex Hamermolen met semi-automatische zeefwisselaar. Deze nieuwe hamermolen werd ontwikkeld om meer snelheid, gemak en energiebesparing te bieden aan producenten die regelmatig wisselen van product. Met het semi-automatische zeefwisselsysteem is het mogelijk om een snelle zeefwissel uit te voeren met een draaiende maalrotor. Zo wordt de stilstandtijd van het maalproces geminimaliseerd en het verlies aan productiecapaciteit voorkomen. Omdat de maalrotor en de motor niet steeds hoeven te worden op- en afgeschakeld, wordt bovendien veel energie bespaard. Bij de hamermolen met semi-automatische zeefwisselaar worden de zeven automatisch naar buiten gereden. In tegenstelling tot het automatische zeefwisselsysteem, neemt de operator hier zelf handmatig de zeven uit de zeefcassette en steekt hij de nieuwe zeven er handmatig weer in. Het semi-automatische zeefwisselsysteem rijdt de zeefcassete vervolgens weer in de maalinstallatie. Zo wordt malen in een productieproces nooit de beperkende factor. De investering voor een semi-automatisch zeefwisselsysteem is relatief beperkt.

De Hamex Hamermolen met semi-automatische zeefwisselsysteem is net als haar voorganger, uitgerust met een heel nieuwe manier waarop de zeefplaten, breekplaten en hamers in de maalinstallatie zijn geconstrueerd. Daardoor is de capaciteit van de nieuwe hamermolen van Dinnissen met 20% verhoogd bij een gelijk gebleven vermogen. De nieuwe hamermolen van Dinnissen is bovendien extra robuust uitgevoerd en kent een snelheid van maximaal 1800 toeren per minuut. Daarmee maakt Dinnissen de installatie veel minder gevoelig voor trillingen en storingen. Dat is niet alleen prettig voor de operator, het maakt de nieuwe hamermolen van Dinnissen extreem bedrijfszeker en onderhoudsvriendelijk. Bij de nieuwe hamermolen verbeterde Dinnissen de toevoer van de grondstoffen met een geïntegreerde stenenvanger en magneten. Deze innovatie voorkomt het beschadigen van de zeven door ijzerdeeltjes of harde voorwerpen. In de nieuwe Hamex Hamermolen werd de zeefhouder bovendien uitgerust met een extra breed en automatisch te openen zeefbekken. Door de toevoeging van deze faciliteit, is er meer ruimte voor onderhoud en het vervangen van versleten zeven. De installatie staat daardoor veel minder vaak en minder lang stil. Dinnissen verbeterde tenslotte de constructie van de zeefhouder die het doorlekken van producten naar andere delen in het productieproces voorkomt. Samen met het voorkomen van beschadigingen aan de zeefplaten, wordt verspilling voorkomen.

Geschreven door

Logo van:Hamermolen met (SEMI-)automatische zeefwissel van Dinnissen

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer