Gyriso: roterende uitdraagkegel voor containers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gyriso: roterende uitdraagkegel voor containers

UCON AG Containersysteme KG lanceert haar Gyriso, een gepatenteerde roterende uitdraagkegel met doseermogelijkheid voor containers. Deze is speciaal bedoeld voor moeilijk stromend stortgoed, met brugvorming, klontvorming of alleen kernstroming.

Op de PowTech won Ucon hiermee een Innovations Award. Het schroefprincipe van Archimedes voor het verplaatsen van vloeistoffen is nu toegepast in een geautomatiseerde uitdraging vanuit containers.
Ook tijdens de Industrial Processing, begin oktober 2010, werd deze oplossing in Nederland getoond.

Met deze gepatenteerde nieuwe ontwikkeling is niet alleen een gecontroleerde en betrouwbare uitdraging mogelijk van moeilijke droge stoffen, maar ook een nauwkeurige dosering naar onderliggende processen.
Na het plaatsen van de mobiele container met rotatiekegel op het bijbehorende losstation wordt deze automatisch stofvrij vergrendeld. Daarbij wordt de kegel verbonden met de aandrijfeenheid in het losstation. Hierna wordt de kegel gelift én start zijn rotatie. Daardoor begint direct het product goed te stromen en wordt, in combinatie met de geregelde slaghoogte, de gewenste uitstroomcapaciteit bereikt. De eerste productmassa uit de containertrechter wordt via de ringvormige opening gecontroleerd afgevoerd.
Door de kleine doseeropening realiseert de Gyriso nauwkeurigheid bij batchweegapplicaties. Als het doseerproces is afgerond en de kegel weer gefixeerd wordt in de containeruitloop, worden de container en het losstation individueel, stofvrij afgesloten.
Door het optimale GMPontwerp van het concept is het volop toepasbaar in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie.

Geschreven door

CONSENSYS BV - Buro Noordhof [vh UCON Nederland]

CONSENSYS verzorgd advies en realisatie voor RVS Drums, Dekselvaten, IBC Container Systemen van Duitse Partners THIELMANN UCON en Müller DRUMTEC, door brede persoonlijke ervaring uw toepassing uit te diepen tot optimale oplossing en uitvoering van te produceren en leveren RVS verpakking en handling systemen. Lees meer