Grootste overname in de Bartec geschiedenis

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Grootste overname in de Bartec geschiedenis

Bartec, een toonaangevende wereldwijde leverancier op het gebied van explosieveiligheid continueert haar offensieve groeistrategie. Door het verkrijgen van een significant meerderheidsbelang in de Italiaanse Top Group, bestaande uit Feam, Nuova ASP en Fenex, breidt de Bartec groep haar leidende positie verder uit en is hierdoor op weg een jaarlijkse omzet te realiseren van minimaal 400 miljoen euro.

”Deze overname is een positieve ontwikkeling in de voortdurende groei van onze groep, daar het ons in staat stelt onze klanten in de toekomst te voorzien van nog uitgebreidere turnkey oplossingen”, benadrukt Dr. Ralf Köster, CEO van de Bartec groep. Tot op heden is de overname van de Italiaanse Top Group de grootste in de bijna veertigjarige geschiedenis van Bartec. Dit betekent dat het omzetvolume van de Bartec groep op het gebied van klassieke explosieveiligheid – waartoe bedienings- en aansluitapparatuur, alsmede automatiserings- en verlichtingstechniek behoren – de 200 miljoen euro aan het eind van het boekjaar ruim zal overstijgen. De Italiaanse high-tech TOP GROUP is immers ook één van de top-drie aanbieders op dit gebied van explosieveiligheid. Bovendien bevat het assortiment van de Bartec groep explosieveilige meet- en analyse apparatuur, motoren, elektrische heat-tracing en elektrotechniek voor de mijnbouw.

De overname, welke tevens innovatieve technologieën als LED-verlichting voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden met zich meebrengt, is de ideale aanvulling op de Bartec productportfolio. Daarnaast zal het assortiment binnenkort worden uitgebreid met complete oplossingen, geproduceerd in eigen huis, op het gebied van explosieveilige aluminium en roestvrijstalen verdeelinrichtingen en elektrische schakelpanelen. De Top Group producten en oplossingen hebben bewezen effectief te zijn, vooral in groeimarkten als het Midden-Oosten en Azië.

Heiko Laubheimer, CFO van de Bartec groep, bevestigt: ”Het aan boord hebben van de Top Group is de ideale toevoeging op onze productportfolio, wat ons de mogelijkheid verschaft ons te positioneren als een van de toonaangevende fabrikanten van klassieke explosieveiligheid.”
Enrico Abbo, CEO van Feam, Fabio Lattanzio, CEO van Nuova ASP en Dario Colaut, CEO van Fenex bevestigen: ”Met Bartec hebben we de perfecte partner voor onze verdere ontwikkeling gevonden. Bartec’s wereldwijde verkoopnetwerk biedt ons de ideale mogelijkheid onze producten en oplossingen verder in de markt te zetten. Dit is een win-win situatie voor alle partijen en we verheugen ons op de toekomstige samenwerking.”

Over Top Group (Feam, Nuova ASP en Fenex)
De Italiaanse Top Group is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van explosieveilige apparaten en systemen. De producten en oplossingen vinden hun toepassing in de olie- en gas, chemische en farmaceutische industrie.

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. BARTEC ontwerpt, produceert en levert een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten, explosieveilige schakelpanelen,... Lees meer