Gratis online programma voor explosie-ontlastoppervlak

30 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gratis online  programma voor explosie-ontlastoppervlak

Een praktisch hulpmiddel om het ontlastoppervlak te berekenen voor zowel silo’s, filters als cyclonen in diverse vormen en afmetingen kan via onze speciale weblink.
Met dit programma kan op eenvoudige wijze vrijblijvend snel en overzichtelijk een ontlastoppervlak berekend worden volgens de laatste versie van de EN14491, effecten van diverse scenario’s kunnen worden berekend (bv wat zijn de effecten op het ontlastoppervlak bij een sterkere of zwakkere constructie).
Het effect van een eventueel ontlastkanaal kan worden meegenomen in de berekening evenals het mogelijk weglaten van het volume tussen de filterelementen.

Ook het axiaal of radiaal vullen van silo’s is opgenomen in het programma.
De gebruiker kan eenvoudig een pdf maken van zijn of haar berekening voor eigen gebruik. Gemaakte berekeningen kunnen online worden bijgehouden zodat in geval van wijzigen de bestaande berekening snel en eenvoudig kan worden aangepast.

Gebruik van het online programma is gratis, na registratie wordt automatisch een wachtwoord toegezonden en kan gestart worden met het maken van berekeningen.

Geschreven door

StuvEx International nv

StuvEx is uw partner voor betaalbare veiligheid en koppelt kennis en ervaring van vele verschillende soorten processen aan een pragmatische benadering. De oplossingen die StuvEx levert en installeert hebben tot... Lees meer