Gpi Tanks breidt uit in Polen

icon.highlightedarticle.dark Management
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi Tanks breidt uit in Polen

Met de bouw van een nieuwe productiehal en een nieuw kantoor krijgt het Nederlandse tankbouwbedrijf extra capaciteit om verder te kunnen groeien en uitbreiden in Europa. De productie start in januari 2020 en de opening van het kantoor volgt in het eerste kwartaal van 2020.

In combinatie met de huidige fabriek in Brzeg wordt de capaciteit in Polen flink uitgebreid. De komst van de nieuwe fabriek biedt mogelijkheid om – naast Lopik en Groot-Ammers in Nederland – in Polen ook grotere opslagtanks te produceren. Dit betekent tankbouw tot 400 m3: zo’n 25 meter hoogte en 4,2 meter diameter, de maximale diameter voor wegtransport. Op locatie van de klant kunnen grotere opslagtanks worden gerealiseerd.

Naast de mogelijkheid voor de bouw van grotere opslagtanks is verbeterde efficiëntie een grote vooruitgang. Met goed kraanwerk en nieuwe geavanceerde apparatuur kunnen snellere doorlooptijden, hoogwaardige kwaliteit en grote efficiëntie worden bereikt. CEO Fred Boere: “Met Gpi willen we het meest innoverende tankbouwbedrijf in Europa zijn.”

Gpi heeft in Polen momenteel zo’n 40 werknemers in dienst. Gpi Tanks Polen opereert volledig zelfstandig met eigen verkoop, engineering en productie, naar de maatstaven vanuit het hoofdkantoor in Nederland. Met de komst van de nieuwbouw wordt het team naar verwachting met zo’n 20 tot 30 werknemers uitgebreid. Naast tankbouwers en lassers zijn met name extra engineers nodig om het beoogde efficiënte productieproces te kunnen realiseren.

De grootste afzetmarkt van Gpi Tanks Polen is op dit moment Polen. Met de komst van de nieuwe productiehal en het kantoor wil Gpi het aandeel in buurlanden zoals Tsjechië, Slowakije en Oost-Duitsland vergroten.

Over Gpi
Gpi Tanks is een Nederlands tankbouwbedrijf met klanten in verschillende markten, waaronder de voedingsmiddelen-, chemische, farmaceutische en cosmetische industrieën. De Gpi Group bestaat uit Gpi Tanks Nederland, Gpi Tanks Polen, Gpi Tanks XL, Gpi de Gouwe Process Equipment en BMN (Beitserij Midden Nederland). De Gpi Group heeft in totaal ca. 200 werknemers in dienst en viert dit jaar het 25-jarig jubileum.

Geschreven door

Logo van:Gpi Tanks breidt uit in Polen

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi bouwt klantspecifieke roestvast stalen tanks en proces apparatuur. Hierbij richt zij zich op de markten Food, Pharma & Cosmetics, Chemicals en Storage. Gpi onderscheidt zich door haar innovatieve oplossingen... Lees meer