Geef uw dure sleepringankermotor een nieuw leven met de JL/X

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geef uw dure sleepringankermotor een nieuw leven met de JL/X

Al decennia lang worden sleepringankermotoren gebruikt voor kranen, lieren, liften, lopende banden en andere toepassingen waarbij een hoog aanzetkoppel belangrijk is. Speciaal voor de revisie van de besturing voor deze motoren brengt Summit Automation B.V. te Woerden de Sprint Electric JL/X digitale regelaar voor een sleepringankermotor op de markt.

De JL/X biedt een kosteneffectieve oplossing voor een revisie van de motorbesturing zonder dat de dure sleepringankermotor zelf vervangen hoeft te worden. Daarbij wordt dan ook nog eens de prestatie van de motor aanzienlijk verbeterd.

De volledige digitale sturing is beschikbaar voor vermogens van 45kW tot 975kW in 2 of 4 kwadrant bedrijf en kent drie verschillende frame maten. Standaard is de JL/X Controller geschikt voor spanningen tot 500V, maar de twee grootste frames zijn ook beschikbaar in 600V en 690V uitvoeringen.

Alle modellen hebben een 3-fase toevoer aan de bovenzijde met de motorverbindingen aan de onderzijde. De JL/X wordt standaard geleverd met een configuratie voor kraanbesturing met joystick of analoge op/neer ingangen en uitgangen die tot vier externe sleepringweerstanden aansturen, samen met specifieke uitgangen voor het super-synchroon neerlaten en afremmen.

De standaard uitvoering biedt een overbelastingcapaciteit van 150% gedurende 25 seconden. Bij de Heavy Duty uitvoering is dit zelfs 250% gedurende 25 seconden. Met uitvoorraad levering af fabriek is ook bij acute stilstand een snelle betrouwbare oplossing voorhanden.

Productspecificaties:

– Outputvermogen van 45kW tot 975kW
– Ingangsspanning 500V (600 en 690V voor de grootste frames)
– 3 verschillende frame formaten
– Input: 17 digitaal/8 analoog
– Output: 7 digitaal/4 analoog
– CE-keurmerk
– Communicatieprotocollen: Ethernet, Profibus, Canbus, Modbus, Devicenet, e.a.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Summit Automation B.V.

Summit Automation B.V. levert op hoogwaardige kwaliteit gekozen, industriële automatiseringscomponenten en -systemen in de Benelux. Summit Automation heeft ervoor gekozen om met nadruk en focus op Smart Industry 2.0 te... Lees meer