Gebruikt u al Lockout Tagout?

31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gebruikt u al Lockout Tagout?

Veiligheid op de werkvloer is van onschatbare waarde. In beroepen die dagelijks gebruik maken van elektrische systemen en zware machines, gebeuren ongelukken of incidenten snel. Een dergelijke gebeurtenis heeft vaak ernstige gevolgen voor de werknemer en het bedrijf zelf. Om die reden is het van groot belang om de werkplek zo veilig mogelijk te maken. In veel gevallen is dit mogelijk door middel van Lockout Tagout veiligheidsprocedures.

Werknemers die onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan elektrische installaties uitvoeren, lopen meestal een hoog risico. Tijdens routinematige tests of werkzaamheden kunnen ze in contact komen met hoogspanning, bewegende delen of gevaarlijke stoffen. Om incidenten te voorkomen moeten er bepaalde procedures gevolgd worden. Met Lockout Tagout, ook wel LOTO, is dit meer dan mogelijk.

Het gebruik van Lockout Tagout maakt deel uit van de veiligheidsprocedure en is specifiek ontworpen om personeel te beschermen tegen onverwachte energieafgifte tijdens onderhoud of reparatie. Lockout Tagout beveiligingsprocedures maken gebruik van hangsloten, mechanische sloten, elektrische sloten en veiligheidstags.

Door de Brady of Masterlock LOTO-oplossingen te gebruiken, verkleint u het risico op ongevallen. De Lockout Tagout producten blokkeren de energiebron en voorkomen dat energie onverwachts vrijkomt. Behalve dat dit een ideale manier is om dergelijke ongevallen op de werkplek te voorkomen, kan Lockout Tagout u tijd besparen bij het onderhoud en de reiniging van machines en installaties.

•••

Nedelko is al meer dan 65 jaar een vertrouwde partner en leverancier van elektrotechnische materialen, (intelligente) LED-verlichting, duurzame energieoplossingen en identificatie- en veiligheidsoplossingen. Met meer dan 100 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Tsjechië, voorzien wij de Europese (elektro)technische markt van de beste producten. Snel en vol overtuiging!

Heb je vragen of wil je direct meer informatie over Lockout Tagout? Bel dan direct met 0180 64 54 00 of mail naar info@nedelko.nl. Onze professionals staan klaar om je te woord te staan en je de beste oplossing te bieden voor ieder vraagstuk.

Meer LOTO informatie hier icon.arrow--dark

Geschreven door

Nedelko BV

Nedelko Veiligheid… Zorg voor beheersing van gevaarlijke situaties Nedelko is jouw vertrouwde partner en leverancier van onder meer veiligheidsoplossingen. Met meer dan 100 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Tsjechië en... Lees meer