Gammapilot M FMG60

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gammapilot M FMG60

Endress+Hauser heeft de klassieke stralingsmeetkring bestaande uit detector, meetversterker, bron en bronhouder gemoderniseerd. De nieuwe Gammapilot M is een compacte detector met geintegreerde meetversterker. De bewezen robuuste scintillatietechnologie is gecombineerd met de modernste signaalverwerking. Hierdoor ontstaat een flexibele meting die met een druk op de knop is in te stellen als geavanceerde niveauschakelaar, niveaumeting, scheidingslaagmeting of dichtheidsmeting voor vloeistoffen, vaste stoffen of mengvormen hiervan.
De Gammapilot M is leverbaar met kristallijn of organisch scintillatiemateriaal, een RVS behuizing met gescheiden Ex d of Ex e aansluitruimte, signaaluitgangen met HART, PROFIBUS PA of Foundation Fieldbus protocol aan te sluiten met een Ex d, Ex e of Ex ia bescherming. De Gammapilot M is als eerste nucleaire meting ontwikkeld in overeenstemming met de internationale standaard voor functionele veiligheid, de IEC 61508, is geschikt voor toepassing als enkelvoudige hoogniveaubeveiliging tot het veiligheidsniveau SIL 2. Het gebruik van radio actieve stoffen voor industriële meettechniek, biedt nog altijd oplossingen die op geen andere wijze voldoende betrouwbaarheid en procesveiligheid bieden. Met meer dan 40.000 opstellingen heeft E+H al sinds de 60er jaren een wereldwijde positie in de nucleaire meettechniek. Met gammastraling is contactloos het niveau in silo’s, vaten en leidingen te meten in toepassingen waar andere technieken het laten afweten.

Geschreven door

Logo van:Gammapilot M FMG60

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer