FrieslandCampina investeert E 36 miljoen in locatie Aalter (B)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FrieslandCampina investeert E 36 miljoen in locatie Aalter (B)

Zuivelonderneming verdubbelt productiecapaciteit in Aalter en creëert 90 banen

Aalter, België – De internationale zuivelonderneming FrieslandCampina start met een groots investeringsproject op de Belgische productielocatie in Aalter. Deze investering is goed voor 36 miljoen euro en zal niet alleen de productiecapaciteit zo goed als verdubbelen, maar ook negentig extra arbeidsplaatsen opleveren. Het project duurt anderhalf jaar en stelt de vestiging in Aalter in staat zich verder te ontwikkelen tot hoogtechnologische fabriek.

Royal FrieslandCampina, dat in december 2008 ontstond uit de fusie van Royal Friesland Foods en Campina, trekt resoluut de kaart van innovatie en duurzame ontwikkeling. Daarom investeert de internationale zuivelonderneming in een verdere uitbouw van haar Belgische productielocaties. FrieslandCampina telt in België nu ’ongeveer 1.200 medewerkers en boekte in 2009 een omzet van 523,2 miljoen euro. Meer specifiek wordt er nu in de site in Aalter een aanzienlijke schaalvergroting gepland met nagenoeg een verdubbeling van de capaciteit. De producten die in Aalter worden geproduceerd zijn niet alleen voor de Belgische markt, maar onder andere ook voor de Franse, Britse, Duitse en Nederlandse markt bestemd. Dit project volgt op de investeringen van vorig jaar in de productiesite in Lummen (België). Eveneens dit jaar staan bovendien nog investeringen gepland in Bornem (België).

Verbreding van assortiment
Tot op heden produceert FrieslandCampina in Aalter de merken Joyvalle en Campina. In het kader van het investeringsproject zal Aalter ook producten gaan vervaardigen voor de merken Fristi, Cécémel en Nutroma in kartonverpakkingen en flessen, en koffiemelk in cups. Het extra volume, dat overkomt van andere FrieslandCampina locaties, resulteert bovendien in 90 bijkomende arbeidsplaatsen bovenop de ruim 500 die er vandaag al zijn In Aalter is men momenteel gestart met de bouw van nieuwe gebouwen om de extra productielijnen in onder te brengen. Het project behelst ook een grote investering op het vlak van engineering. De totale investering, die gespreid wordt over anderhalf jaar, zal 36 miljoen euro bedragen.

Hoogtechnologische uitdaging
Dit plan is een grote opportuniteit voor de vestiging in Aalter. Hugo Verhaegen, Managing Director van FrieslandCampina België is tevreden: “Door dit project krijgt de plant in Aalter de kans om een aantal mooie merkproducten uit hetgamma van FrieslandCampina te produceren. We kunnen hierbij niet over één nacht ijs gaan, want door de hoogtechnologische aard van ons productieproces moeten we doordacht vernieuwen zodat de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft. Bovendien zullen we in Aalter een uitgebreide waaier aan producten bieden, en willen we de nadruk leggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de omvangrijke investering kunnen we ons bedrijf en onze knowhow verder blijven uitbouwen. De 90 extra jobs die we zo creëren, dragen ertoe bij dat we 2011 alvast goed beginnen.”

Lees meer icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark