Forse uitbreiding testcentrum Celsius

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Forse uitbreiding testcentrum Celsius
Article image of: Forse uitbreiding testcentrum Celsius

Het testcentrum van °Celsius is in de afgelopen drie maanden flink uitgebreid, zowel op het gebied van apparatuur en techniek als kennis en medewerkers. Hierdoor kan Celsius nog complexere vraagstukken beantwoorden zoals bijvoorbeeld vragen met betrekking tot veranderende materiaaleigenschappen bij verhitting en/of koeling, thermografisch onderzoek en pyrolyse.

Er is nu een nóg grotere variëteit aan apparatuur beschikbaar om kleinschalig applicaties te simuleren en productenvariabelen te bepalen. Ook is er in ruimere mate meetapparatuur aanwezig om testwaarden vast te leggen. Zo is bijvoorbeeld voortaan thermografisch onderzoek mogelijk met behulp van een thermografische camera bij proefopstellingen in het testcentrum (maar ook bij de klant op locatie).

In april is de heer Ing. Bud Baier als nieuwe medewerker aangetrokken om onze procestechnoloog, Ir. Martijn van den Hil, te ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van testen. Begin juli is een tweede nieuwe medewerker, Manuel Paans Msc., het team komen versterken. De heer Paans is chemisch technoloog en heeft vorig jaar zijn master Chemische Technologie aan de Universiteit van Twente afgerond.

Hun eerste project samen wordt het ontwerpen van een proefinstallatie waarmee op laboratoriumschaal pyrolyse processen kunnen worden uitgevoerd en getest.

Geschreven door

Logo van:Forse uitbreiding testcentrum Celsius

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer