Forse omzetgroei industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Forse omzetgroei industrie
Article image of: Forse omzetgroei industrie

De ondernemers in de industrie behaalden in januari ruim 19 procent meer omzet dan in januari 2010. Een zo grote toename van de omzet is niet eerder voorgekomen.
Januari had in 2011 een ander werkdag- en feestdagpatroon dan in 2010. Dit had een positief effect op de omzetontwikkeling van ruim een procent. De door de industrie verkochte producten waren ruim 11 procent duurder dan een jaar eerder.

Met 47 procent nam de omzet bij de elektrotechnische- en machine-industrie het meest toe. De ondernemers in de transportmiddelenindustrie (+35 procent) en de basismetaal- en metaalproductenindustrie (+18 procent) realiseerden ook fors hogere omzetten. De omzetgroei in de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie (+22 procent) en in de voedings- en genotmiddelenindustrie (+9 procent) was geheel toe te schrijven aan hogere prijzen.

De omzet op de exportmarkt was in januari 29 procent hoger dan een jaar eerder. Op de binnenlandse markt was de toename een stuk minder groot. Hier werd 10 procent meer omzet gerealiseerd.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer