FM-goedkeur voor intelligent vlamdetectiesysteem van General Monitors

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De FL4000 van General Monitors is het eerste industriële vlamdetectiesysteem dat multi-spectraal infrarood technologie (MSIR) combineert met neurale netwerktechnologie (NNT). Het resultaat is een zeer betrouwbare vlamdetector die onderscheid maakt tussen daadwerkelijke vlammen en bronnen van vals alarm. Dit maakt de FL4000 zeer geschikt voor gebruik in o.a. de (petro)chemie en olie- en gaswinning, maar ook voor toepassingen binnen andere industrieën als de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Dankzij de specifieke productkenmerken is de FL4000 onlangs goedgekeurd door “Factory Mutual” (FM) voor gebruik in gevaarlijke omgevingen.

De FL4000 MSIR-detector maakt gebruik van vier infraroodsensoren die verschillende spectrale IR-golflengten verzamelen. Elk sensorsignaal is gesampled en wordt daarna omgezet naar digitaal formaat om tijd- en frequentie-informatie te verkrijgen. Deze informatie wordt door het FL4000-netwerk gebruikt om vervolgens te herkennen of de input van een vlam wordt uitgezonden of niet. De output wordt vervolgens weergegeven via LEDs, relais en MODBUS.

De betrouwbare werking en de FM-goedkeur hebben ervoor gezorgd dat de FL4000 ook is gecertificeerd door diverse andere organisaties zoals ATEX en CSA. Ook is de vlamdetector geschikt voor SIL 3.

Geschreven door

Logo van:FM-goedkeur voor intelligent vlamdetectiesysteem van General Monitors

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer