FlowSwitch stofdetectie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FlowSwitch stofdetectie

Nivotherm introduceert op de SOLIDS Rotterdam de nieuwe FlowSwitch700 van het fabrikaat Mütec.
De FlowSwitch detecteert stofdeeltjes in de luchtstroom, ter bewaking van stofdoorslag in bijvoorbeeld doekenfilters. Filterbreuk wordt hiermee in een vroeg stadium gedetecteerd zodat direct kan worden ingegrepen, en overmatige stofuitstoot wordt vermeden. De sensor bestaat uit een rvs meetelektrode die in de schone luchtstroom wordt geplaatst.

De elektronica in de rvs behuizing detecteert botsende stofdeeltjes tegen deze elektrode. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het tribo-elektrische meetprincipe, ladingsoverdracht van de stofdeeltjes naar de meetelektrode. Aanklevend stof verhindert de werking niet.

Voedingsspanning 17-31 VDC, montageschroefdraad 1,5`BSP, maximum procestemperatuur 90°C.
Ook nieuw is de Mütec Solids Flow meting MF3000 en de compacte niveauschakelaar met rvs behuizing, de FlexLevelSwitch van het fabrikaat Baumer, met een insteekdiepte van slechts 17mm. Met een speciale rvs inlassok is deze niveauschakelaar zeer geschikt voor hygiënische toepassingen.

Geschreven door

Logo van:FlowSwitch stofdetectie

Lans Nivotherm BV

Lans Nivotherm levert niveausensoren voor stortgoed (niveauschakelaars en niveaumeters). Met de ruime keuze uit diverse meetprincipes bieden wij het juiste instrument voor uw toepassing. Niveauschakelaars: stemvork (Vibranivo), rotatieremming (Rotonivo en... Lees meer