Flowmeting voor droge bulk door Envea

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Flowmeting voor droge bulk door Envea

De SolidFlow van Envea (voorheen SWR) is een systeem speciaal ontwikkeld voor flowmetingen van vaste stoffen tijdens vrije val- of pneumatisch transport. De SolidFlow doet middels Envea’s innovatieve microgolf technologie een inline flowmeting zonder (delen van) het systeem direct in de goederenstroom te plaatsen, waardoor het systeem zeer makkelijk te installeren is en geen invloed heeft op de productstromen.

De SolidFlow sensor werkt op basis van een microgolf veld, dat het systeem creëert in de leiding. De microgolven worden gereflecteerd door de te meten deeltjes, waarna deze reflectie door de sensor wordt ontvangen. De ontvangen signalen worden door het systeem beoordeeld op frequentie en amplitude, wat het systeem in staat stelt de deeltjes in de stroom te tellen. Met de frequentie-selectieve analyse voorkomt het systeem dat het niet bewegende (aangehechte) deeltjes telt.

Geschreven door

Istec International BV

Istec International is al bijna 40 jaar een begrip in de meet- en regeltechniek en levert een breed scala aan oplossingen van gerenommeerde merken als Jaquet, Meggitt, Fuji, Mutec, Fischer,... Lees meer