Flexicon: stofvrij manueel zakken legen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Flexicon: stofvrij manueel zakken legen

Flexicon introduceert een innovatief zakkenstortsysteem met handschoenencabine, zakkencompacter en flexibele schroeftransporteur.
Zorgt ervoor dat het product tijdens het openen, storten en transporteren evenals het verwerken van de lege zak, de gehele tijd in een geïsoleerde ruimte verblijft zonder in contact te komen met de operator of werkomgeving.
De zakken worden door een plastic gordijn via de zijkant in de cabine geplaats. In de cabine bevinden zich de ingang naar de zakkencompacter en ontstoffingsinstallatie, bovenop de ontvangsthopper. Door een constante negatieve druk, binnenin de cabine, voorkomt dat stof ontsnapt door het plastic gordijn. Aan de andere zijde bevindt zich een gat waardoor de lege zakken in de compacter geplaatst kunnen worden, het stof dat vrijkomt door het compacteren van de lege zakken wordt direct afgezogen. De compacter die de lege zakken platdrukt werkt met een grote pneumatische cilinder. De geplette zakken worden opgevangen in een uitneembare bak dat plaats biedt voor 50-80 zakken.
Het product valt in een Flexicon flexibele schroeftransporteur en zorgt voor een stofvrij transport.

Geschreven door

Logo van:Flexicon: stofvrij manueel zakken legen

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer