Flexibele vier-kanaals scheidingsschakelversterkers

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 11 mei 2023
scheidingsschakelversterker
scheidingsschakelversterker | Foto: Turck

De IM18-4DI van Turck biedt een hoge signaaldichtheid en een flexibel configureerbare splitterfunctie – als IMX18-4DI ook in de Ex-omgeving.

Turck presenteert de IM18-4DI compacte, vierkanaals scheidingsschakelversterker voor niet-Ex-gebieden en IMX18-4DI voor Ex-gebieden. Met vier signalen op een modulebreedte van 18 millimeter bieden de apparaten een hoge kanaaldichtheid die een enorm verschil kan maken bij installaties in kleine schakelkasten en gedecentraliseerde of modulaire automatiseringssystemen. Gebruikers profiteren ook van de flexibiliteit van het apparaat. Zo beschikt de IM(X)-4DI ook over een splitter die kan worden geconfigureerd als een dubbele 1:2, 1:3 of 1:4 splitter. De effectieve richting van de schakeluitgangen is ook omkeerbaar.

VOORDELEN

  • Minder magazijnvorming dankzij flexibele toepassingsmogelijkheden
  • Minimale schakelkastruimte nodig dankzij de hoge signaaldichtheid
  • Hoge investeringszekerheid dankzij internationale goedkeuringen

Compacte apparaten voor SIL2

Met de nieuwe scheidingsschakelversterkers komt Turck tegemoet aan de toenemende vraag naar bijzonder compacte oplossingen voor modulaire machines. Met een breedte van 18 millimeter voor vier kanalen hebben de IMX18-4DI apparaten bijna een derde minder ruimte nodig op de DIN-rail dan vergelijkbare installaties met tweekanaals apparaten. De SIL2-certificering van de apparaten maakt samen met de SIL-naderingsschakelaars van Turck de creatie van veiligheid gerelateerde toepassingen mogelijk.

Optionele voeding via Power-Bridge

De signaalkabels worden mechanisch aangesloten met veer- of schroefklemmen. De Power-Bridge varianten kunnen ook vanaf de achterzijde via de DIN-rail worden gevoed.
Een groepsstoringsmeldcontact maakt het mogelijk foutmeldingen aan te geven, die bij de Power Bridge-varianten via de DIN-rail kunnen worden gerealiseerd.

Voor meer informatie klikt u op de link icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Flexibele vier-kanaals scheidingsschakelversterkers

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer