Fiktech introduceert LuWaRec Umwelttechnologie in BeNeLux

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Fiktech introduceert LuWaRec Umwelttechnologie in BeNeLux

Fiktech heeft het importeurschap verworven van LuWaRec® – Luft- und Wasser Recyclingverfahren uit Duitsland.

LuWaRec® heeft in nauwe samenwerking met de gerenommeerde Humboldt Universiteit (Berlijn) de bestaande industriële luchtreinigingstechnieken kritisch bekeken en geanalyseerd. Hierbij was de doelstelling om praktischer oplossingen voor luchtreiniging te realiseren, met speciale aandacht voor verlaging van de bedrijfskosten.

De resultaten van het onderzoek hebben geleid tot de ontwikkeling van modulaire technologische oplossingen op basis van de wervelkamertechniek om – processpecifiek – de uitstoot van ongewenste stoffen, dampen en geuren verregaand (95 – 98% effectief) te reduceren. De combinatie van natte adsorptie met geïntegreerde waterbehandeling, condensatie en warmteterugwinning is innovatief en zelfs revolutionair te noemen.

Procesafhankelijk worden moderne biochemische producten ingezet om de problemen aan te pakken: Enzymen lossen vetten, proteïnen, zetmeel, en cellulose op natuurlijke wijze op. Speciale bacteriestammen zetten moleculen om in CO2 en water. Dit proces wordt nog ondersteund door beluchting van het geïntegreerde waterbehandelingsysteem.

Toepassingsgebieden: stof, geurproblemen, koolwaterstofverbindingen, bio-aerosolen, endotoxinen, verfdampen/ nevel, warmteterugwinning, ontsmetting, koeling etc.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer