Feilloze RotorCheck van Coperion

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Feilloze RotorCheck van Coperion
Article image of: Feilloze RotorCheck van Coperion

Op de onlangs gehouden K2010 beurs in Düsseldorf presenteerde Coperion het zogeheten RotorCheck systeem welke de sluis alsmede het product beschermt.
Het systeem is gebaseerd op het monitoren van enig contact van metaal naar metaal in de sluisbehuizing. Dit contact wordt veroorzaakt door het aanlopen van de rotor in het huis welke door verschillende oorzaken kan zijn ontstaan. Oorzaken zoals een productvreemd deel komend uit het voorliggende proces, een plotselinge temperatuurverhoging van het product of een verkeerd geassembleerde sluis na een onderhoud of inspectie zullen feilloos gedetecteerd worden.
Met deze detectie wordt niet alleen verdere schade aan de sluis voorkomen, maar het voorkomt ook schade verder in het proces en met name aan het product. Niet alleen in de food en babyfood is dit een must maar ook kan de aanwezigheid van metaaldelen in de kunststofindustrie enorme vervolgschade veroorzaken.
Het RotorCheck systeem gekoppeld aan een micro controller is goed te integreren in besturingssystemen, veroorzaakt zelden een vals alarm en is daarnaast zeer betrouwbaar door een self-monitoring systeem die aanspreekt bij bijvoorbeeld een gebroken kabel. De RotorCheck is tevens geschikt voor ATEX toepassingen.

Heeft u de beurs gemist en/of wilt u nader informatie naar dan contact met Jongerius B.V. op via onderstaande link.

geschreven door

Logo van:Feilloze RotorCheck van Coperion

Jongerius B.V.

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids en liquids branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer