Feeder Valve Doseerunit nu tot 1 gram nauwkeurig

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Feeder Valve Doseerunit nu tot 1 gram nauwkeurig

Het is een bekend gegeven dat klanten hun eigen productie-eisen steeds verder verhogen. Dinnissen is als ‘engineering to order-organisatie’ bij uitstek in staat om zelfs voor de meest extreme uitdagingen een technisch hoogwaardige oplossing te bedenken.

Neem bijvoorbeeld de Feeder Valve. Een innovatieve doseerklep die in zijn huidige uitvoering tot ongeveer 100 gram nauwkeurig kan doseren. Redelijk nauwkeurig bij de verwerking van bulkpartijen zou je zeggen. Echter, een specifieke toepassing vroeg om een véél hogere nauwkeurigheid. De Dinnissen-engineers wisten hier wel raad mee en ontwikkelden een nieuwe variant die tot maar liefst 1 gram nauwkeurig kan doseren. Qua toepassing kunt u hierbij denken aan een batch-weegapplicatie of een continu-weegapplicatie (loss in weight) voor de verwerking van bijvoorbeeld vitaminen, probiotica, premixen, mineralen, melkpoeder, cacaopoeder, creamers, suikers, weipoeders, lactose en babyvoeding.

Net zoals bij de bestaande Feeder Valve is hij snel reinigbaar en gemakkelijk in te bouwen in een nieuwe of bestaande opstelling. Bovendien minimaliseert zijn compacte bouw het achterblijven van productresten hetgeen de hygiëne bevordert. U kunt deze ‘grootheid op klein niveau’ bewonderen tijdens de Solids-beurs (stand F-105) op 2 en 3 oktober te Rotterdam.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Feeder Valve Doseerunit nu tot 1 gram nauwkeurig

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer