Fast Track ZSK-extruders: sterk verkorte levertijden en snelle ROI

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Fast Track ZSK-extruders: sterk verkorte levertijden en snelle ROI

De Italiaanse compounder Sirmax investeert in technologische innovatie en gaat sterk door in de richting van een duurzaam bedrijf. Het bedrijf uit Padua (Italië) heeft zijn productiecapaciteit voor duurzame kunststoffen uitgebreid en vertrouwt op Fast Track ZSK-extruders van Coperion. Deze nieuwe modellen onderscheiden zich door hun bijzonder korte levertijden en de daaropvolgende snelle ROI. In het geval van Sirmax ontwierp Coperion twee ZSK 70 Mc18 dubbelschroefextruders speciaal voor de verwerking van bioplastics. Slechts vijf maanden na het plaatsen van de bestelling zijn beide Fast Track ZSK-extruders met de productie begonnen.

Sirmax installeerde de ZSK 70 Mc18-extruders, elk met een schroefdiameter van 70 mm, ZS-B side feeders en ZS-EG ontgassing, op de locatie van Microtec Srl in Venetië (Italië). Sirmax had het afgelopen jaar een belang van 70% in Microtec Srl, een fabrikant van biocompounds die zijn producten op de markt brengt onder de naam BioComp®.

Fast Track-extruder met bewezen ZSK-kwaliteit

Met zijn Fast Track-initiatief, dat uitgebreide interne en externe procesaanpassingen omvat, kan Coperion nu bepaalde ontwerpen van zijn ZSK-dubbelschroefextruders realiseren tegen bijzonder korte levertijden. Zoals altijd, worden deze extruders uitsluitend gebouwd met beproefde, hoogwaardige componenten, waaronder de krachtige aandrijving en hoogwaardige materialen voor het procesgedeelte waar ZSK-extruders bekend om staan. Bovendien vloeit de volledige expertise van Coperion op het gebied van procestechniek over in de Fast Track dubbelschroefextruders. Elke processtap wordt individueel en optimaal ontworpen, volledig afgestemd op de betreffende toepassing, wat in het geval van de extruders van Sirmax de verwerking van bioplastics is.

De vele mogelijke aanpassingen, zoals in warehousing, evenals talrijke maatregelen op de locaties van leveranciers, maken de doorlooptijd van ZSK Fast Track extruder orders mogelijk met een doorlooptijd van slechts vijf maanden.

Deze Compounders profiteren van de verwachte hoge doorvoersnelheden en een snelle ROI. Bovendien zorgt het gebruik van uitsluitend hoogwaardige, beproefde componenten voor dezelfde levensduur en een hoge processtabiliteit met constant zeer goede producteigenschappen die alle ZSK dubbelschroefextruders onderscheiden.

Meerwaarde voor Sirmax dankzij korte doorlooptijd

Microtec Srl zal verbindingen produceren op basis van zetmeelbiopolymeren, co-polyesters (PBAT), polymelkzuren (PLA) en polybutyleensuccinaat (PBS) op de twee Coperion Fast Track ZSK 70 Mc18-extruders. Deze biobased materialen worden voornamelijk gebruikt in de blaasgiet- en spuitgietmarkt.

Massimo Pavin, CEO van Sirmax, legt uit: “Met de twee nieuwe ZSK-extruders van Coperion kunnen we een breed scala aan duurzame verbindingen produceren die onze huidige Sirmax-productportfolio optimaal uitbreiden in harmonie met onze multiproductstrategie. Dankzij de snelle levering van de Coperion-extruders zijn we erin geslaagd om op zeer korte termijn onze productiecapaciteit voor duurzame kunststoffen aanzienlijk uit te breiden. Voor ons is dit een belangrijke stap in het succesvol implementeren van onze innovatieve bedrijfsstrategie, die naar de toekomst kijkt en tegelijkertijd een solide basis behoudt in flexibiliteit, productkwaliteit en snelheid. “

Geschreven door

Logo van:Fast Track ZSK-extruders: sterk verkorte levertijden en snelle ROI

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer