Extruder Experts Cool & Clean concept

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Extruder Experts Cool & Clean concept
Article image of: Extruder Experts Cool & Clean concept
Article image of: Extruder Experts Cool & Clean concept

”Cool & Clean” is een innovatieve techniek van Extruder Experts voor het reinigen van koelkanalen in de extruderbehuizing. Dankzij het gepatenteerde systeem van afdichtingen heeft u volledige toegang tot de koelkanalen en bent u voor het onderhoud en het reinigen van de kanalen niet meer afhankelijk van derden. Wist u dat 0,5mm kalkaanslag al ruim 30% minder koeling geeft en 1,0mm aanslag tegen de 50% minder koeling?

Cool & Clean is flexibel in onderhoud
Bij kalkafzetting in het koelkanaal, is het niet langer meer nodig om externe partners te bellen voor onderhoud. In plaats daarvan kunnen de eigen medewerkers de kanalen eenvoudig reinigen wanneer het u uitkomt. Dit vergroot uw flexibiliteit en verlaagt uw kosten.

Zeven belangrijke voordelen van Cool & Clean behuizing voor u op een rij :
1.Hogere flexibiliteit met inplannen van preventieve onderhoudsintervallen: bij demontage van de behuizingen zijn de koelkanalen mechanisch volledig reinigbaar.
2.Hogere proceskwaliteit door meer stabiele temperatuur: 0,5mm kalkaanslag geeft ruim 30% minder koeling. 1,0mm kalkaanslag geeft tegen 50% minder koeling.
3.Hogere procesveiligheid: de veilige hersluiting middels het gepatenteerde pakkingsysteem voorkomt lekkage van koelmedium naar het proces.
4.Hogere onderhoudsveiligheid zonder agressief reinigingsmedium: risico’s tijdens reinigen met water onder hoge druk of met zuur behoren tot het verleden.
5.Hogere continuïteit van productieprocessen: temperatuurstoringen worden gereduceerd door snelle en ongecompliceerde reiniging van de koelkanalen. Daarmee vermindert onverwacht uitval ten gevolge van temperatuurstoring.
6.Kostenefficiëntie door langere levensduur van extruderbehuizing: behuizingen met verstopte koelkanalen zijn volledig te reinigen en bovendien kan Extruder Experts de behuizing ombouwen naar een uitvoering met slijtbussen. Door de verlengde levenscyclus van cilinders wordt de behoefte aan het kopen van nieuwe behuizing aanzienlijk verminderd.
7.Lagere belasting van het milieu: Cool & Clean ontlast het milieu door een langere levensduur zonder gebruik van agressieve reinigingschemicaliën. De langere levensduur resulteert in minder vervanging van behuizingen en daarmee minder staal afval. Gebruikte reinigingschemicaliën hoeven niet meer afgevoerd worden.

Over Extruder Experts
Extruder Experts is een toonaangevende dienstverlener en onderdelenfabrikant van co-roterende dubbelschroef extruders. Het bedrijf heeft jaren ervaring met de inzet van zeer slijtvast speciaalstaal voor extruder schroef-, kneed- en mengelementen. Daarnaast is Extruder Experts gespecialiseerd in het vervaardigen van extruderassen en behuizingen

Advies
Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Rob van Buitenen is namens SPS | Solids Proces Solutions uw contactpersoon en adviseert u graag.

Meer informatie icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:Extruder Experts Cool & Clean concept

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Brabender Technologie GmbH & Co KG 25 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer