Extra mogelijkheden met de FFS afzakmachines van Weber

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Extra mogelijkheden met de FFS afzakmachines van Weber

In de nieuwste generatie FFS (Form-Fill-Seal) machines die Weber uitbrengt onder de naam ‘Performance’ zijn allerlei extra veiligheden ingebouwd die ervoor zorgen dat je met deze machines stofvrij kan afvullen. Hierdoor zijn deze machines zeer geschikt voor het afvullen van ‘gevaarlijke’ producten zoals onkruidverdelgers of fungisides die vaak een vrij hoog percentage aan stof bevatten.

Weber Waagenbau und Wägeelektronik GmbH is een Duits bedrijf dat zich al meer dan 40 jaar specialiseert in het verpakken van droge stoffen. Zowel voor fijne poeders, vlokken, granulaten en granen ontwikkelde Weber uiterst nauwkeurige doseerapparatuur en afvulmachines voor het vullen van alle soorten zakken, big bags en vaten.

Flexibel inzetbaar
De ‘Performance’ machines van Weber zijn erg flexibel inzetbaar.
Alhoewel de FFL machines in principe bedoeld zijn om grote batches volledig geautomatiseerd in plastiek zakken te verpakken, kan je met de Weber machines ook eenvoudig kleinere batches afwisselen. Wanneer u bijvoorbeeld voor één van uw klanten snel tussen uw grotere productiecampagnes door een kleine batch moet afvullen, dan kan u op een tweede laadstation naast de machine een rol neutrale zakkenfolie klaarzetten en deze binnen enkele minuten op de machine aansluiten. De machine kleeft vervolgens op beide zeiden van de zakken een etiket (kan tot A3 formaat) en via een extra printer kan de machine snel de nodige EAN-codes, QR-codes en batchnummers aanbrengen.

Zeer compact
De FFS machines van Weber zijn bovendien zeer compact en kunnen indien nodig in een L-vorm worden opgesteld zodat ze in elke hal inpasbaar zijn.
Weber Waagenbau und Wägeelektronik GmbH ontwerpt en bouwt ook zelf de gerobotiseerde palletmachine die vaak samen met een afzakmachine wordt aangeboden en leverde al machines in tal van industrieën zoals de voedingsindustrie (brouwerijen, suikerproducenten, producenten van bakkerijproducten, zoutfabrikanten,…) de chemische- en agro-chemische industrie. Heel wat wereldspelers uit het Duitse Roergebied zoals BASF, Lanxess en Clariant hebben in verschillende van hun vestigingen over heel de wereld machines van Weber staan.

In de Benelux wordt Weber Waagenbau und Wägeelektronik GmbH vertegenwoordigd door Eskens process solutions, die deze machines daar waar nodig kan combineren met een Lödige menger of een Rhewum zeefinstallatie.

Geschreven door

Logo van:Extra mogelijkheden met de FFS afzakmachines van Weber

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer