Explosieveiligheid in 100 vragen

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Explosieveiligheid in 100 vragen
Article image of: Explosieveiligheid in 100 vragen

D&F brengt, in samenwerking met uitgeverij Kluwer, het boekje ‘Explosieveiligheid in 100 vragen’ uit. De auteurs, Gerd-Jan Frijters, Arthur Rooze en Jacko Scholten, zijn allen werkzaam bij D&F Consulting B.V. Het boekje geeft antwoord op honderd veel gestelde vragen over explosieveiligheid en de ATEX regelgeving.

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet is iedere werkgever verantwoordelijk voor arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen waar mogelijk explosiegevaar kan voorkomen. Sinds 1 juli 2006 moeten alle arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen volledig voldoen aan de ATEX 137 Richtlijn. ‘Explosieveiligheid in 100 vragen’ geeft de lezer een indruk van wat hij kan doen om explosiegevaar te voorkomen en de gezondheid van werknemers te beschermen.

D&F vindt dat het aantal arbeidsongevallen in Nederland en België nog steeds onacceptabel hoog is. Het belangrijkste doel van D&F is het helpen van productie- en logistieke ondernemingen om de veiligheid te verbeteren. D&F werkt met grote toewijding aan projecten die een directe danwel indirecte bijdrage leveren aan de verbetering van veiligheid in de breedste zin van het woord. D&F heeft sinds 2004 een ATEX team van acht personen geformeerd met daarin de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, chemische technologie en natuurkunde.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer