Explosiebeveiliging door ontkoppeling

41 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Explosiebeveiliging door ontkoppeling

Vindt er in een apparaat een (stof)explosie plaats dan zal het vlamfront van de explosie zich door het leidingwerk verplaatsen naar andere op dit leidingwerk aangesloten apparaten.
Het vlamfront zal zich in de leiding versnellen en veroorzaakt drukstuwing.
Wanneer er geen maatregelen genomen worden om dit te onderbreken, zal de zogenaamde deflagratie overgaan in een detonatie.
Het gevolg hiervan is dat niet alleen het leidingwerk zal beschadigen, ook de aangesloten apparaten zullen beschadigen, ondanks dat ze voorzien zijn van bijvoorbeeld drukontlasting.
Dit omdat het in de praktijk onmogelijk is het ontvangend apparaat afdoende te beveiligen, wanwege de versnelling van het vlamfront en de drukstuwing.
Fike heeft een explosie ontkoppelaar ontwikkeld die de effecten van een opeenvolgende explosie terugbrengt tot een acceptabel veilig niveau.

Geschreven door

Fike Europe Bvba

Met meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen van oplossingen ter beveiliging tegen explosies, breekplaten en systemen voor brandbestrijding, -detectie en -controle, staat Fike garant voor betrouwbare explosie-, overdruk-... Lees meer