Euro Manchetten levert nu specialistische zeven van Bückmann

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Euro Manchetten levert nu specialistische zeven van Bückmann

Euro Manchetten & Compensatoren is vanaf 1 januari 2017 de Nederlandse vertegenwoordiger van de Duitse zeefspecialist Bückmann. “Allebei vinden we kwaliteit en klanttevredenheid heel belang-rijk en onze activiteiten sluiten letterlijk en figuurlijk mooi op elkaar aan”, zegt directeur Walter van Loon van Euro Manchetten.

De twee bedrijven kwamen begin 2016 met elkaar in contact toen directeur Bernard Bückmann voor een klant op zoek ging naar luchtdichte kunststofmanchetten. In de zoektocht naar een producent die de vereiste kwaliteit kan leveren kwam Bückmann uit bij Euro Manchetten. “De eerste contacten waren heel plezierig. Euro Manchetten ging meteen mee naar de klant en kwam met een prima oplossing. Het klikte prima tussen ons.”

Samenwerking bestond al in andere vorm
Al snel kwamen de directeuren tot de conclusie dat het voor beide bedrijven goed zou zijn als Bückmann de producten van dochterbedrijf Filcoflex in Duitsland zou verkopen. De twee ondertekenden de over-eenkomst hiervoor in april 2016 op de Powtech.

Van Loon wijst erop dat beide ondernemingen middelgrote familiebedrijven zijn die internationaal ope-reren. “We hebben dezelfde visie als het gaat om kwaliteit en klanttevredenheid. Als je bedenkt dat onze activiteiten ook nog eens mooi op elkaar aansluiten, dan is het logisch dat we onze samenwerking versterken.”

Specialistisch huwelijk
“We zijn allebei specialisten in ons vakgebied en dan kun je elkaar mooi aanvullen. We hebben allebei grote namen als klant in de foodbranche en dan is kwaliteit en betrouwbaarheid heel belangrijk”, gaat Bückmann verder. Gedurende de samenwerking bleek al snel dat de bedrijven vaak dezelfde klanten bedienen. “Manchetten en een zeef, dat is eigenlijk bijna al een huwelijk. We verkopen de producten van Euro Manchetten nu een halfjaar en we hebben onze omzetdoelstelling meteen overtroffen. De producten voldoen duidelijk aan de wensen van onze klanten.”

Dé expert als het gaat om zeven
Van Loon was al langer op zoek naar kwalitatief hoogwaardige zeefmanchetten en heeft Bückmann inmiddels meerdere keren bezocht. Het bedrijf heeft vergaande expertise als het gaat om zeefmanchet-ten, maar ook op het gebied van zeefdoek, zeven van kunststof of metaal en complete zeeframen. Het bedrijf produceert ook speciale uitvoeringen zoals Atex.

Groter assortiment
Met Bückmann in het pakket biedt Euro Manchetten nu in één klap een uitgebreid assortiment aan zeefdoeken en zeefdekken én uitgebreide service op het gebied van zeven. De productie en het bespan-nen blijft in Duitsland en België. Wie in Nederland al klant is van Bückmann, kan daar gewoon blijven bestellen als hij dat wil.

Over Euro Manchetten en Compensatoren
Euro Manchetten en Compensatoren is gevestigd in Kaatsheuvel en produceert flexibele manchetten, compensatoren, balgen, airsocks en allerlei soorten filters. Het dochterbedrijf Filcoflex levert flexibele manchetten met diverse snelkoppelingen of vastgelaste DIN flenzen.

Geschreven door

Logo van:Euro Manchetten levert nu specialistische zeven van Bückmann

Euro Manchetten & Compensatoren BV

Euro Manchetten & Compensatoren is dertig gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. Speciaal voor de doelgroep solids is een productgroep opgericht onder de naam Surefit. Deze... Lees meer