Euro Manchetten investeert in partnerschap Feed Design Lab

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Euro Manchetten investeert in partnerschap Feed Design Lab

Euro Manchetten & Compensatoren is een partnerschap aangegaan met het vooruitstrevende Feed Design Lab (FDL) uit het Limburgse Wanssum. In de proeffabriek van het FDL werken eindgebruikers, toeleveranciers en producenten uit de hele diervoederbranche samen met als voornaamste doelen innovatie en verduurzaming.

Alle verbindingen vervangen
Als onderdeel van de samenwerking vervangt Euro Manchetten stapsgewijs alle verbindingen tussen de machines in de proeffabriek. Dat gebeurt in een zorgvuldig opgesteld onderhoudsschema. Dit resulteert in een zuiniger en schoner proces.

De samenwerking vloeit voort uit een excursie van de Machevo & Bulk Vereniging, waar Euro Manchetten lid van is, naar het FDL. Tijdens het bezoek raakte directeur van Euro Manchetten Walter van Loon erg enthousiast over het initiatief. Korte tijd later bracht hij met een delegatie van zijn bedrijf een tweede bezoek aan de proeffabriek. “Toen hebben we besproken op welke manier we voor elkaar van toegevoegde waarde kunnen zijn”, blikt Van Megen terug.

Zuiniger en schoner proces
De proeffabriek is voorzien van de nieuwste technologieën. Fabrikanten gebruiken deze locatie onder meer om te experimenteren met nieuwe grondstoffen, duurzamere productiemethoden of een gezonder eindproduct. Door de betrokkenheid van Euro Manchetten voldoen alle verbindingen straks aan de hoogste voedselveiligheidsnormen en hoeft niemand zich nog druk te maken over verontreiniging vanuit een manchet.

Nu de normen ook voor diervoeding steeds strenger worden merken steeds meer bedrijven het belang van manchetten die aan de normen en eisen van deze industrie voldoen.

Uithangbord
Niet alleen FDL profiteert hiervan. Het mes snijdt aan twee kanten. De proeffabriek heeft in korte tijd veel bekendheid gekregen en trekt veel bekijks van iedereen in de diervoederbranche die meer over de laatste technologieën in zijn vakgebied wil weten. Op deze manier fungeert de proeffabriek straks als een mooi uithangbord voor ons bedrijf.

Duurzamere diervoedersector
Het FDL begon als een samenwerking van 20 bedrijven die in 2014 de proeffabriek opende. In 3 jaar tijd is het aantal partners uitgebreid naar 93. “Veel van deze bedrijven zijn aan de voorkant concurrent van elkaar. Maar aan de achterkant kunnen zij prima samenwerken. De hele sector heeft namelijk belang bij een duurzamere en innovatievere voedselvoorziening”, legt Van Megen uit.

Het FDL organiseert regelmatig bijeenkomsten voor de partners, zoals een technologie event op 12 mei jl. waar alle technische bedrijven zich met een standje konden profileren en in een korte innovatiepitch konden laten zien met welke vernieuwingen in de diervoedingsindustrie zij bezig zijn. Hier heeft Euro Manchetten zich alvast kunnen voorstellen aan de andere partners.

Geschreven door

Logo van:Euro Manchetten investeert in partnerschap Feed Design Lab

Euro Manchetten & Compensatoren BV

Euro Manchetten & Compensatoren is dertig gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. Speciaal voor de doelgroep solids is een productgroep opgericht onder de naam Surefit. Deze... Lees meer