Euro Manchetten biedt B.O.S. altijd passende oplossing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Euro Manchetten biedt B.O.S. altijd passende oplossing

In het magazijn van B.O.S. Nederland B.V. ligt een ruim assortiment onderdelen voor alle gangbare beladingsbalgen van diverse merken en leveranciers. Maar de klantspecifieke uitvoeringen met afwijkende afmetingen, speciale afwerkingen en uitzonderlijke materialen ontstaan door de intensieve samenwerking tussen B.O.S. Nederland en Euro Manchetten. Speciale uitvoeringen zijn bijvoorbeeld nodig in processen met abrasieve materialen, strenge hygiënische eisen of explosieve materialen.

Innovatieve productiemethoden
Door ruim 35 jaar ervaring helpt Euro Manchetten klanten als B.O.S. Nederland bij het zoeken naar de best sluitende oplossing. Het gebruik van innovatieve productiemethoden zorgt voor beladingsbalgen en laadslangen met de hoogste kwaliteit en een lange levensduur. Voorbeelden van moderne productiemethodes zijn het hoog temperatuur contactlassen, hierdoor zijn naden gegarandeerd stofdicht en is de balg ook inzetbaar voor fijnstof toepassingen. Voor de strenge hygiëne-eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie biedt het hoogfrequent lassen van de verbindingsnaden uitkomst. Speciale stikmachines voeren het instikken van de steunringen in één productiegang uit, ook dit komt de kwaliteit ten goede.

Gouden samenwerking
De samenwerking ontstond al vrij snel nadat Jan Veldhuizen, directeur-eigenaar van B.O.S. Nederland, van start ging met zijn bedrijf in 2007. “Met Euro Manchetten kom ik altijd tot een passende oplossing, ongeacht het product dat er doorheen gaat. Ze vertalen onze wensen en passen zelfs hun productie hierop aan”.
Walter van Loon, directeur-eigenaar van Euro Manchetten, vult aan: “Door informatie en kennis te delen kunnen we stap voor stap het product verbeteren. Dit is voor ons beiden van belang omdat wij de eindgebruiker zo het beste van het beste leveren.” Kortom een samenwerking met een gouden randje; open en gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Speciale materialen en onderdelen voor balgen
Door gebruik te maken van RVS-steunringen met een versterkte lasnaad is er nauwelijks nog kans op breuk. In flexibele materialen voor de balgen hanteert Euro Manchetten een ruime keuze:
* Slijtvast polyester weefsel met Hypalon/Neopreen coating.
* Polyesterweefsel met wit FDA Nitrile rubber coating.
* Polyurethane folie FDA en EC 1935-2004, toegestaan materiaal voor de voeding.
* PTFE gelamineerde folie voor chemisch agressieve toepassingen.
* Aramide (kevlar) met Aluminium gelamineerde folie voor hoge temperaturen

Geschreven door

Logo van:Euro Manchetten biedt B.O.S. altijd passende oplossing

Euro Manchetten & Compensatoren BV

Euro Manchetten & Compensatoren is dertig gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. Speciaal voor de doelgroep solids is een productgroep opgericht onder de naam Surefit. Deze... Lees meer