Eskens introduceert; Hoogefficiente vermaling in de Agrochemie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eskens introduceert; Hoogefficiente vermaling in de Agrochemie

W.A. Bachofen, de zelfstandige maalmolenfabrikant uit Zwitserland en (exclusief vertegenwoordigd door Eskens in de Benelux) bekend om haar hoogefficiente maalmolens, heeft in samenwerking met Eskens in de Nederlandse Agrochemie (hooggevulde gewasbeschermingsmiddelen) markt een primeur in gebruik genomen. Waar al tientallen jaren met succes grote conventionele molens worden ingezet is nu de eerste ECM geplaatst, welke de nadelen die aan het gebruik van de grote maalmolens kleven, geheel wegnemen. Veel minder spoelverliezen, twee tot driemaal efficienter gebruik van de ingebrachte energie en een veel fijnere deeltjesgrootte verdeling. Na uitvoerige testen (in combinatie met de langjarige ervaring met Eskens/WAB) en vergelijken heeft deze bekende Nederlandse onderneming gekozen voor de ECM van WAB.
Waar concurrenten kiezen voor groot, kiest WAB voor fijn(e) techniek. De ECM maalmolens zijn uit te voeren in een brede range aan slijtvaste materialen bv. PE, PU, gehard (rv)staal, SiSic, Zirkonium Oxide, afhankelijk van de klantenwensen en de toepassing. Natuurlijk is ook het maalparelvolume/gebruik navenant kleiner. In de conventionele molens wordt meestal gewerkt met Glas of Silicaat, beide produkten zijn goed, doch slijtgevoelig. In de ECM worden Zirconium Oxide Ytrium gestabiliseerde parels toegepast, weliswaar een stuk duurder, maar buitengewoon slijtvast en door hun meestal kleinere diameter en hogere soortelijk gewicht een belangrijke factor mbt de maalefficientie.

Geschreven door

Logo van:Eskens introduceert; Hoogefficiente vermaling in de Agrochemie

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer