ERIKS verhoogt herkenbaarheid superieure Teflex O-ring

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ERIKS verhoogt herkenbaarheid superieure Teflex O-ring

In veel toepassingen in de farmaceutische en chemische sector kunnen O-ringen van conventionele rubbermaterialen niet worden toegepast. Het gebruik van agressieve chemicaliën of extreme temperaturen kunnen een effectieve afdichting aanzienlijk bemoeilijken. Veel fabrikanten produceren voor dit soort applicaties “high performance” materialen, die vaak uitstekend werken, maar voor sommige toepassingen fors te duur zijn.

ERIKS heeft op dit gebied haar innovatieve bijdrage geleverd door de introductie van Teflex®. Een Teflex® O-ring is opgebouwd uit een Viton® of silicone snoer met een naadloos fluorpolymere omhulling. De omhulling is gemaakt van Teflon® FEP of PFA en dat zorgt voor de uitstekende chemische resistentie. De Teflex® O-ring is na ruim 10 jaar wereldwijde ervaring in de meest uiteenlopende toepassingen een perfecte afdichting gebleken en een absoluut kwaliteitsproduct. Om de kwaliteit te onderstrepen staat de Teflex® benaming nu ook op de O-ring geprint. Uiteraard op de binnenkern om – ook na intensief gebruik – langdurig zichtbaar te blijven.

De voordelen van een originele Teflex® O-ring:
•De kern is altijd van Genuine Viton® van Dupont®. Er wordt niet bezuinigd door een generiek FPM te gebruiken.
•De Teflon® / FEP en PFA omhulling is FDA, USP klasse VI en EC 1935/2004 conform. Altijd gemaakt van zuiver kunststof, zonder gebruik te maken van voordelig regeneraat.
•De ring heeft altijd een uitstekende compression set.
•De omhulling heeft een uitgekiende wanddikte zodat bij verwerking van het product het gevaar van beschadiging van de ring sterk wordt gereduceerd. Andere aanbieders verwerken vaak een dunner materiaal met grote kans op lekkage.
•De las van de ring is altijd naadloos en zelfs luchtdicht en dit zorgt ervoor dat agressieve chemicaliën nooit de binnenkern kunnen aantasten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling O-ringen.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:ERIKS verhoogt herkenbaarheid superieure Teflex O-ring

ERIKS bv

ERIKS Nederland ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Wij helpen onze klanten bij het optimaliseren en ontwikkelen van productielijnen, componenten, machines en industriële projecten. ERIKS’ product- en applicatiekennis, engineering expertise,... Lees meer