Endress+Hauser introduceert een innovatie tijdens de World of Technology & Science (WoTS).

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Endress+Hauser introduceert een innovatie tijdens de World of Technology & Science (WoTS).

TECHAWARD iTHERM ModuLine TM131

In de industrie is het meten van temperatuur in veel processen een vereiste en een belangrijke parameter voor productkwaliteit, procesveiligheid en productie-efficiency. U wilt toch ook het risico van lekkage van het medium voorkomen. Daarvoor is de nieuwe thermometer van Endress+Hauser voorzien van Dual Seal technologie als 2e procesbarrière. Stem op deze innovatieve temperatuurmeter tijdens de WoTS – TechAward World of Automation.

Thermometer signaleert onopgemerkte defecten en lekkage van thermowells
In veel fabrieken, vooral in de olie & gas en chemische industrie, worden ontvlambare of giftige procesmedia bij hoge temperatuur en onder druk verwerkt in pijpleidingen, tanks of reactoren die zijn uitgerust met meetinstrumenten zoals thermometers. Om veiligheidsredenen als milieubescherming en wettelijke voorschriften is het belangrijk dat deze media niet in het milieu of andere delen van de installatie lekken.

Voortdurende blootstelling aan het proces, ontwerp- of materiaaldefecten kunnen leiden tot lekkage en veroorzaken dat het medium zich in de thermowell maar ook in de sensorkop ophoopt, van waaruit het ongecontroleerd kan ontsnappen naar de omgeving, de bedrading en verder in een schakelkast.

De ANSI/ISA 12.27.01 en IEC TS 60079-40 normen eisen een 2e procesbarrière voor meerpuntsthermometers (Multi Points). Met Dual Seal technologie op de iTHERM TM131 is dit nu ook mogelijk voor thermometers en wordt zo het risico van onopgemerkte defecten en lekkage van media voorkomen. Het bewaakt de integriteit van de thermowell in het proces dat met een speciaal ontwikkelt mechanisme gassen en vloeistoffen insluit.

Stem op de TechAward icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Endress+Hauser introduceert een innovatie tijdens de World of Technology & Science (WoTS).

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer