EN 14491: Explosiedrukontlasting conform ATEX

Laatste wijziging: 8 mei 2023

De verplichting om alle industriële installaties ATEX-conform te maken is niet nieuw. De beschikbaarheid van geharmonizeerde Europese normen die beschrijven hoe de effectieve beveiliging dan wel best moet is wel nieuw. EN 14491 beschrijft hoe de explosiedrukontlasting volgens ATEX moet en geeft aan:

=> hoe de minimale ontlastoppervlakte bepalen,
=> welke de beste plaatsing van explosiepanelen is
=> aan welke eisen de oplossing moet voldoen

Deze kennis, in combinatie met de eisen gesteld aan explosiebeveiligingen, laten toe om oplossingen te kiezen die in volledige overeenstemming zijn met ATEX 137 en het explosiebeveiligingsdocument opgesteld voor de toepassing.

Fike Europe biedt een duidelijke informatiebrochure die de invloed van ATEX beschrijft en de beschikbare oplossingen oplijst. Verder biedt Fike een inzicht aan over de beschikbare normen en hun invloed op huidige en toekomstige oplossingen.

Geschreven door

Fike Europe Bvba

Met meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen van oplossingen ter beveiliging tegen explosies, breekplaten en systemen voor brandbestrijding, -detectie en -controle, staat Fike garant voor betrouwbare explosie-, overdruk-... Lees meer