EMT levert wegers en mengers voor meststoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: EMT levert wegers en mengers voor meststoffen
Article image of: EMT levert wegers en mengers voor meststoffen

Pillaert Meststoffen betrok vorig jaar in Zwijnaarde, bij Gent, een reusachtige, nieuwe bedrijfshal. Deze hal staat op een strategisch goed gekozen locatie, in de zuidoosthoek van de kruising van twee belangrijke snelwegen, aan een kanaal. De groothandel verzet jaarlijks vele tonnen minerale meststoffen voor de landbouw en tuinbouw in voornamelijk België en Noord-Frankrijk, in bulk of gepakt en gezakt.

In een afgescheiden ruimt aan een van de bedrijfshal zijn twee doseerwegers en twee blenders van EMT opgesteld voor het mixen van meststoffen op specificatie van afnemers. Vanuit de blenders kan de mix via een transportband gestort worden in een kipper.
Voorts is in dit afgescheiden deel van de bedrijfshal een nieuwe doseerweger van EMT geplaatst voor het afvullen van meststoffen in bigbags of in plastic zakken. De productielijn voor het afvullen staat in een kleinere aan de hal grenzende ruimte. Van daaruit vindt tijdelijke opslag plaats onder
een groot afdak dat tegen de grote bedrijfshal aan gebouwd is. Onder het afdak liggen de zakken droog en vooral ook uit de zon, om te voorkomen dat de inhoud te veel opwarmt.

Zie `Externe link` voor het hele artikel uit het vakblad.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:EMT levert wegers en mengers voor meststoffen

EMT

EMT is een particulier bedrijf dat meng-, opzak- en RVS transportbanden op de markt brengt en in eigen beheer installeert. EMT heeft twee soorten mengers de batch menger zoals deShamroc,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer