EMO lost een miljard ton droge bulk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: EMO lost een miljard ton droge bulk

Een mijlpaal voor Europa’s grootste droge bulk terminal. Vandaag zal de miljardste ton worden gelost. De eerste ton ijzererts werd gelost op 28 november 1973. Veertig jaar later volgt de indrukwekkende 1.000.000.000ste ton.

De eer van deze mijlpaal is voor de Vale China. De Vale China, met een tonnage van 375.000 ton ijzererts, is met 362 meter lang, een breedte van 65 meter en een diepgang van 23 meter één van de grootste droge bulk schepen ter wereld. De Vale China wordt in ongeveer 4 dagen gelost door middel van drie 85-tons brugkranen. Met de loscapaciteit en diepgang van de EMO terminal kan de Vale China zonder problemen bij EMO terecht.

EMO is de grootste overslagterminal voor kolen en ijzererts in Europa. Strategisch gevestigd op de Maasvlakte in het Rotterdams havengebied neemt EMO een vooraanstaande plaats in op de markt voor kolen en ijzererts. Sinds EMO in 1973 begon als opslag en overslagbedrijf voor ijzererts is het in hoog tempo uitgebreid tot een moderne en veelzijdige onderneming. Naast het lossen van zeeschepen en het beladen van treinen, lichters en zeeschepen, zijn ook andere activiteiten ontplooid zoals het zeven, mengen en wassen van kolen.

Lees meericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark