Emissiebewaking

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emissiebewaking
Article image of: Emissiebewaking

Vanwege de voortgaande aanscherping van milieueisen is het operationeel houden van een moderne stofafscheider/ filterinstallatie zonder permanente emissiebewaking bijna niet meer denkbaar. Hét nadeel bij veel bewakingssystemen is de gevoeligheid ervan voor vervuiling en de hiermee gepaard gaande kosten voor instandhouding. FIKTECH levert Tribo-elektrische sensoren die nauwkeurig zijn, robuust, eenvoudig in montage en onderhoud, én betaalbaar!

Beschrijving en werkingsprincipe

De sensor meet deeltjes in lucht- en gasstromen vanaf een deeltjesgrootte van 0,1 micron en een concentratie van 0,01 mg/Nm3. De werking van de sensor is gebaseerd op het tribo-elektrische effect; deeltjes hebben een kleine lading die door de opnemer wordt waargenomen en omgezet in een signaal (4-20mA). Dit signaal kan op een separate display worden uitgelezen en in het PLC- of SCADA-procesregelsysteem worden opgenomen om o.a. als continue grafiek te worden vastgelegd. In Duitsland is toepassing van emissiebewaking sinds juni 2005 verplicht gesteld bij afzuiginstallaties met een luchtdebiet vanaf 10.000 m³ volgens DIN EN 12779. Een optimale werking wordt bereikt bij stromingssnelheden vanaf 3 m/sec.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer