Emerson’s nieuwe aluminium filter-drukregelaars verbeteren de procesefficiëntie en stroomlijnen de toeleveringsketens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson’s nieuwe aluminium filter-drukregelaars verbeteren de procesefficiëntie en stroomlijnen de toeleveringsketens

ASCO Serie 641/642/643 aluminium filter-drukregelaars, die de hoogste debieten aan kunnen, stellen fabrikanten in staat complete klepbesturingsoplossingen uit één hand te leveren.

Emerson heeft zijn nieuwe ASCO™-serie 641, 642 en 643 aluminium filter-drukregelaars gelanceerd, die de procesefficiëntie maximaliseren en ongeplande stilstand verminderen in een breed scala aan procestoepassingen. Deze lijn van duurzame, aluminium filter-drukregelaars kan de hoogste debieten aan van alle regelaars in hun klasse en biedt een nauwkeurige drukregeling voor downstream instrumenten.

De ASCO Series 641, 642 en 643 aluminium filter-regelaars vormen een alternatief voor roestvrijstalen filter-drukregelaars en completeren Emerson’s volledige aanbod van klepbesturingstechnologieën. Hierdoor kunnen procesfabrikanten hun totale afsluiterbesturingsoplossingen, inclusief magneetventielen, schakelkasten, filter-regelaars en accessoires, betrekken van één wereldwijde technologiepartner.

Door gebruik te maken van één leverancier, kunnen fabrikanten hun toeleveringsketens vereenvoudigen, de ontwerpnauwkeurigheid verbeteren en toegang krijgen tot uitgebreide technische ondersteuning. Het ontwerpen van een klepbesturingsoplossing die technologieën van verschillende leveranciers omvat, splitst de verantwoordelijkheid van de leveranciers en kan de kans op fouten vergroten.
“Het is tijdrovend en bemoeilijkt toeleveringsketens, terwijl beperkte opties voor conventionele filter-drukregelaars sommige klanten met onvervulde behoeften opzadelen”, aldus Mike Howells, marketing manager procestoepassingen EMEA bij Emerson. “Onze nieuwe ASCO-serie 641, 642 en 643 aluminium filter-drukregelaars vereenvoudigen de inkoop voor onze klanten en zorgen ervoor dat zij beschikken over toonaangevende technologie die de efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid van processen verbetert.”

Met het hoogste debiet op de markt, tot 10,500 l/min, verbeteren de aluminium filterregelaars de procesefficiëntie en zorgen ze ervoor dat aan de strenge vereisten voor het openen/sluiten van proceskleppen, zoals die voor emergency shutdown (ESD) afsluiters, wordt voldaan. Hogere debieten leveren meer lucht aan de klepaandrijving, waardoor proceskleppen sneller openen en sluiten. Afhankelijk van de toepassing kan het langzaam sluiten van kleppen de veiligheidsrisico’s vergroten

Deze robuuste filter-drukregelaars hebben een robuuste constructie en geavanceerde techniek die de veiligheid verder verhogen en de uptime van de installatie behouden, terwijl de speciale poedercoating een betrouwbare werking in zware, corrosieve procesomgevingen garandeert. Effectieve vochtverwijdering houdt de media droog om downstream apparaten te beschermen, en geavanceerde mediafiltratie voorkomt downstream procesverontreiniging.

Deze drukregelaarlijn met drie niveaus biedt een dekking van 0,25” tot 1” en is in hoge mate aan te passen aan een applicatie. Procesfabrikanten kunnen kiezen voor geavanceerde functies zoals Quick Relief, die de veiligheid en operationele zekerheid vergroot door stroomafwaartse druk af te voeren als de toevoerluchtdruk wegvalt, evenals varianten met een lage temperatuur en laag kopergehalte, handmatig en automatisch aftappen, wereldwijde certificeringen en vele andere andere opties voor specifieke toepassingen in de chemische, olie- en gas-, energie- en nutsvoorzieningen, voedingsmiddelen- en drank-, en water- en afvalwaterindustrie.

Voor meer informatie, zie ASCO Series 641, 642 en 643 aluminium filter-drukregelaar specificaties op onze website.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

De fabrikant en leverancier van Discrete Automation oplossingen Lees meer