Emerson lanceert geavanceerd besturingssysteem voor stofpulstechnologie (DPT)

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emerson lanceert geavanceerd besturingssysteem voor stofpulstechnologie (DPT)

Het ASCO DPT-besturingssysteem biedt superieure bewaking, optimaliseert de prestaties van het stoffiltersysteem en verhoogt de uptime

Het nieuwe ASCO DPT-besturingssysteem van Emerson optimaliseert de prestaties en verbetert de efficiëntie van filtratie- en stoffilterinstallaties door nauwkeurige en betrouwbare bewaking van stofdeeltjes op een laag niveau, vroegtijdige waarschuwing bij lekdetectie, verbeterde reiniging en real-time diagnostiek. Het verbonden systeem dient als een kosteneffectieve, schaalbare en doelgerichte stap in de richting van de digitale transformatie van een faciliteit. Het is nu beschikbaar in de regio’s Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten en Afrika, met beschikbaarheid in Amerika medio 2023.
Met behulp van traditionele detectietechnologie is lekkage op laag niveau moeilijk te detecteren in omgevingen met hoge werkdruk, hoge luchtvochtigheid of olie en stoom. De geavanceerde signaalverwerking van het DPT-besturingssysteem zorgt voor een nauwkeurige meting en detectie op laag niveau van deeltjes van minder dan 1 milligram per kubieke meter in zware toepassingen met hoge druk (maximaal 7 bar) en hoge luchtvochtigheid, zoals die in de cement-, energiecentrale-, verbrandings-, aluminiumafwerkings- en chemische industrie.

“De digitale transformatie van de procesindustrie is aan de gang en aangesloten faciliteiten over de hele wereld zien de waardevolle voordelen op het gebied van duurzaamheid en operationele kosten die real-time monitoring en diagnostiek opleveren”, zegt Stephan Cocciardi, directeur marketing and global strategic accounts bij Emerson’s Discrete Automation. “De geavanceerde bewakingsmogelijkheden van het ASCO DPT-besturingssysteem kunnen faciliteiten helpen obstakels op te sporen en problemen te voorkomen die anders energie zouden verspillen en ongeplande downtime zouden veroorzaken, wat resulteert in een efficiënter en betrouwbaarder stoffiltersysteem.”
Door stoffiltersystemen in realtime nauwlettend te volgen, kan het DPT-besturingssysteem gebruikers helpen lekken te lokaliseren en aan te pakken voordat ze problemen worden, waardoor de energie-efficiëntie en het persluchtverbruik worden verbeterd. De lusgevoede sensor maakt een intrinsiek veilige bewaking mogelijk van moeilijk toegankelijke punten van het filtersysteem, inclusief spoel, membraan en filterzak. De conditiebewaking en voorspellende onderhoudsmogelijkheden van het systeem kunnen de betrouwbaarheid en efficiëntie van het systeem verbeteren en tegelijkertijd de onderhoudskosten en ongeplande uitvaltijd verminderen. Zijn superieure lineaire uitvoer kan gebruikers helpen realtime deeltjesemissieniveaus te volgen en te voldoen aan emissievoorschriften.

Naast monitoring optimaliseert het DPT-besturingssysteem de prestaties en uptime van stoffiltersystemen van elke omvang door efficiënte en betrouwbare pulse-jet filterreinigingscontrole. Voor faciliteiten die grote filterzakken gebruiken, kunnen toepassingsspecifieke besturingsalgoritmen de pulsfrequentie verminderen, wat de levensduur van het filter kan verlengen en de hoeveelheid verbruikte perslucht kan verminderen. De besturingslogica kan tijdens bedrijf een vrij laag en stabiel drukverschil handhaven en handhaaft automatisch het drukverschil binnen ±25 Pa (±0,1 inch) van de waterkolom van het instelpunt terwijl het pulseren tot een minimum wordt beperkt. Dit zorgt voor consistente reinigingsprestaties, handhaaft een goede filterkoek en kan het gebruik van perslucht met 15% tot 40% verminderen ten opzichte van standaard, on-demand reiniging en tot 90% ten opzichte van continu. Het zorgt ook voor een consistente luchtstroom om de productie, ventilatie en stofverwijdering op peil te houden.

Het systeem biedt uitgebreide regelmodi voor algemene filterpulsstraalreiniging, zoals eenvoudig te selecteren pulspatronen en een volledige reeks basis timingmodi. Modi zijn continu, hoog/laag, enkele cyclus en cyclus naar beneden.

Het complete DPT-besturingssysteem omvat de DPT P150-deeltjesmonitor, de DPT P151-controller en P152 DPT-deeltjessensor. Lees meer over het ASCO DPT-besturingssysteem op onze website.

Onderschrift bovenste foto: Inbegrepen in de DPT-besturingssysteemoplossing is de DPT P151-controller, een modulair besturingssysteem dat speciaal is ontworpen om een efficiënte en betrouwbare pulsstraalfilterreiniging te bieden.
Onderschrift onderste foto: De P152 DPT-deeltjessensor is robuust en kosteneffectief voor het detecteren van lekken in stoffilterinstallaties.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

De fabrikant en leverancier van Discrete Automation oplossingen Lees meer