Elektrische ATEX vorkheftrucks

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Elektrische ATEX vorkheftrucks

Linde elektrische vorkheftrucks (model E25 t/m E35) zijn nu ook verkrijgbaar in explosieveilige uitvoeringen. De trucks voor ATEX-zone 2/22 zijn nu al verkrijgbaar, de uitvoeringen voor ATEX-zone 1/21 komen medio 2023 op de markt. De kunststof bekleding, vloermatten en banden, en de stoelbekleding en armsteunen van geleidend materiaal beschermen tegen statische lading.

Voor-, achter- en dakwissers voor zone 1/21 worden standaard elektrisch bediend. Belangrijke informatie, zoals de laadstatus van de accu, foutcodes of wanneer de volgende onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, kan afgelezen worden op een 3,5-inch display (standaard voor zone 2/22) of een 7-inch TFT-kleurendisplay (optioneel voor zone 2/22, standaard voor zone 1/21).

Veiligheidsrelevante waarden, zoals de temperatuur van componenten, worden ook bewaakt en op een apart display weergegeven. Daarnaast bewaakt de EX-Monitoring app veiligheidskritische slijtage-onderdelen en waarschuwt wanneer er een serviceafspraak ingepland moet worden. De trucks zijn uitgerust met vonkvrije versies van de hulpsystemen Linde Load Assist, Safety Pilot, Safety Guard en elektronische veiligheidsgordelbewaking, en vonkvrije, of afgesloten verlichtingsopties, zoals LED lampen, LED strips, Bluespot en Vertilight.

Alle elektronische besturingselementen, sensoren, zekeringen en relais zijn centraal geplaatst in een drukbestendige besturingsbehuizing, die aan de achterkant van de truck zit, waar ook de loodzuur batterij zit.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark