Eigen doseer-weegsystemen van Symach

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eigen doseer-weegsystemen van Symach

Symach ontwerpt, maakt en integreert nu eigen doseer-weegsystemen.

Het bedrijf levert netto weegsystemen aan met zwaartekrachtaanvoer en met bandaanvoer. Het vulgedeelte in beide opties is hetzelfde, maar de (modulaire) toevoer is anders. Als de klant in de toekomst wil overschakelen op complexere producten is dit dus eenvoudig aan te passen.

De verpakkingsrecepten die in de verpakkingsmachine zijn ingevoerd, kunnen worden gesynchroniseerd met de hele lijn, de afzakmachine, de checkweger, de palletiseermachine en ook het netto weegsysteem. De operator hoeft het gewicht niet bij elke zak- of productwissel in te voeren. Op het scherm kan de operator het instelpunt, de gemiddelden en de standaardafwijkingen direct visualiseren.

Parallel aan deze ontwikkeling biedt Symach dynamische checkwegers aan waarin weegelektronica is geïntegreerd, gekoppeld aan een systeem voor het uitwerpen van zakken die niet aan de eisen voldoen.

Tenslotte biedt Symach nu een bigbag doseeroplossing in halfautomatische modus. De operator hangt de bigbag-stroppen aan de haken en start de vulprocedure die wordt gestuurd door een helmdoseermachine met verschillende sluitfasen.

Alle Symach weegsystemen zijn voorzien van een eigen schermconsole dichtbij de verpakkingsmachine waarmee in real-time de gewichten, gemiddelden en standaardafwijkingen weergegeven worden, die allemaal kunnen worden geëxporteerd. De weegsystemen, checkwegers en het weegsysteem van de bigbag-vulsystemen zijn optioneel certificeerbaar door het wettelijke metrologiesysteem.

Geschreven door

Logo van:Eigen doseer-weegsystemen van Symach

SYMACH Bag Filling & Palletizing BV

SYMACH ontwikkelt en produceert palletiseermachines en afzakmachines die optimaal zijn voor uw bedrijfsactiviteiten. Met onze producten leggen wij de basis voor efficiënte, flexibele logistieke processen. Lees meer