EHEDG certificaat voor DMN CIP doseersluizen en CIP plugwissel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: EHEDG certificaat voor DMN CIP doseersluizen en CIP plugwissel
Article image of: EHEDG certificaat voor DMN CIP doseersluizen en CIP plugwissel

Onlangs heeft DMN-WESTINGHOUSE de officiële EHEDG Type EL Class I certificaten van conformiteit voor hygiënische CIP doseersluizen en een hygiënische CIP plugwissel verkregen. De betreffende componenten zijn geëvalueerd voor conformiteit met de Hygienic Equipment Design Criteria van de EHEDG met als resultaat de verklaring dat ze voldoen aan deze criteria. Het behalen van deze certificaten betekent dat DMN-WESTINGHOUSE nu een serie van componenten kan aanbieden die geschikt zijn voor hygiënische clean in place (CIP) processystemen.

De doseersluis is getest en gevalideerd overeenkomstig de EHEDG richtlijnen Doc.2 en Doc.8. Het grote voordeel van het ontwerp is dat beide asafdichtingsgebieden, zijnde de gebieden met de meeste kans op mogelijke verontreiniging, ook gereinigd worden in dezelfde CIP cyclus als de rest van de installatie. Het EHEDG Type EL Class I certificaat voor doseersluizen omvat de DMN-WESTINGHOUSE doseersluizen van het type AL, AXL, AXXL, AML, BL, BXL, BXXL en SAL met PS afdichting en PET pakkingen.

De nieuwe CIP plugwissel is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen voor CIP. Deze nieuwe wissel is voorzien van EPDM pakkingen en is geschikt voor CIP. De wissel heeft twee buizen en gepatenteerde statische en opblaasbare afdichtingen. Door het speciale ontwerp zit er geen afdichting in de productstroom. De CIP wissel is geschikt voor poeder en pellets in pneumatische transportsystemen en kan in vijf verschillende posities gemonteerd worden. Daarnaast kan de wissel gebruikt worden als afsluitklep, waardoor de operator de keuze heeft het gehele systeem of slechts een afgebakend gedeelte van het processysteem te reinigen.

geschreven door

Logo van:EHEDG certificaat voor DMN CIP doseersluizen en CIP plugwissel

DMN-WESTINGHOUSE

Al meer dan 45 jaar is DMN-WESTINGHOUSE de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige doseersluizen en wisselkleppen Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer