Efficiënt drogen van glasvezel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Efficiënt drogen van glasvezel

Voor Lanxess, één van `s werelds voornaamste leveranciers van engineering plastics, heeft °Celsius een droger ontworpen voor het drogen van glasvezelpoeder. Voorheen gebruikte men een platendroger, maar deze methode was relatief kostbaar vanwege haar inefficiëntie.

Op de vestiging in Kallo (België) produceert Lanxess glasvezels en rubberchemicaliën. De glasvezels worden als grondstof gebruikt voor hightech plastics. Van deze plastics worden technische onderdelen gemaakt die voldoen aan de hoogste specificaties op het gebied van laadvermogen, functionele betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dergelijke componenten worden bijvoorbeeld toegepast in huishoudelijke apparaten en de automobiel- en elektronische industrie.

De vochtige glasvezels worden met behulp van een °Celsius dubbelassige schroefwarmtewisselaar in een continu proces verwarmd. Als gevolg hiervan daalt het vochtigheidpercentage onder de 0.1%.

De °Celsius dubbelassige schroefwarmtewisselaar heeft zowel een schroef-gedeelte als een paddle-gedeelte. Door de schroeven en de wanden van de behuizing stroomt thermische olie van 185°C waardoor deze warm worden. Hierdoor wordt de vochtige glasvezel zowel getransporteerd als gedroogd.

foto: Verwarmde paddles transporteren en drogen de gemalen glasvezel.

Geschreven door

Logo van:Efficiënt drogen van glasvezel

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer