Eerste recyclingfabriek voor ­thermoplastische korrels

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eerste recyclingfabriek voor ­thermoplastische korrels

Het Israëlische afvalrecyclingbedrijf UBQ Materials bouwt in Bergen op Zoom een productiefaciliteit waar niet-recyclebaar huishoudelijk afval omgezet wordt in thermoplastische korrels. Het is de eerste full-scale fabriek van UBQ Materials, na positieve ervaringen met een proeffaciliteit in Israël. De bouw startte vorig jaar en is zo goed als klaar. De plant, inclusief een R&D-laboratorium en een experience center, maakt gebruik van een door het bedrijf gepatenteerde conversietechnologie. Op 23 maart is de personeelswerving begonnen. Er worden 140 nieuwe mensen gezocht, waaronder 80 operators.

De fabriek in Bergen op Zoom staat in een regio waar tal van bedrijven plastic produceren of verwerken, naast andere chemische en maakbedrijven. De fabriek zal jaarlijks 80.000 ton korrels gaan produceren met de naam UBQ, het gepatenteerde thermoplastische materiaal uit niet verwerkbaar huishoudelijk afval, inclusief biologische reststromen als bananenschillen, kippenbotten, pizzadozen, luiers en gemengd plastic.

Voor de productie van al dat UBQ wordt jaarlijks 104.600 ton afval verwerkt, zo’n beetje al het huishoudvuil dat een stad als Eindhoven op jaarbasis produceert. UBQ Materials werkt samen met multinationals in diverse sectoren die met het materiaal hun klimatologische voetafdruk willen verkleinen. Onder de klanten bevinden zich Mercedes Benz, PepsiCo, ­Anheuser Busch en McDonald’s.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer