Eerste officiële tankreiniging van Roemenië

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eerste officiële tankreiniging van Roemenië

In september 2010 heeft Gröninger Cleaning Systems uit Schiedam de eerste officiële tankreiniging van Roemenië opgeleverd. In opdracht van Logiserv SRL is in de plaats Ramnicu Valcea, naast het Oltchim chemiecomplex, een moderne twee-baans reiniging gebouwd met waterzuivering.

Oltchim S.A. produceert sinds 1966 diverse chemicaliën waaronder PVC, Polyol, Natronloog, etc. Veel van deze producten vinden hun weg naar West-Europese afnemers. Een groot deel van de transporten wordt verzorgt door Logiserv SRL. Door de toenemende kwaliteitseisen ontstond de behoefte aan een eigen reiniging.

De installatie beschikt over twee wasbanen. De aard van de producten is dermate dat gekozen is voor een explosieveilige omgeving. Bepaalde onderdelen op de wasbaan zijn daarom van een ATEX keurmerk voorzien. Een geïntegreerd aardingshaspels zorgt ervoor dat de reiniging pas vrijgegeven wordt nadat de tankwagen of –container geaard is.

Met de installatie kunnen uiteenlopende chemicaliën gereinigd worden. Er kan gekozen worden om met koud, warm of heet (95ºC) water te reinigen. Aan dit water worden diverse chemicaliën als zuur, loog of een sterke ontvetter toegevoegd. Producten met een hoog smeltpunt zoals Paraffine kunnen met stoom verwarmd worden. Dit verloopt op een veilige manier, namelijk via de waskoppen. Indien gewenst kan de tankwagen of -container ook gedroogd worden.

Na afloop van de reiniging kan met de MainPro software van Gröninger een ECD (European Cleaning Document) geprint worden. Om het ECD uit te kunnen geven heeft Logiserv de ASCR opgericht; de Roemeense branche organisatie voor Tankreinigingen. De organsiatie is intussen ook lid van de Europese koepelorgansiatie EFTCO, waarvan ook de Nederlandse organisatie van tankreinigers, de ATCN, lid is.

Geschreven door

Gröninger Cleaning Systems BV

Gröninger Cleaning Systems is een innovatieve, wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen. Het bedrijf levert complete systemen, van eenvoudige units tot turn-key oplossingen. De bedrijfsactiviteiten omvatten... Lees meer