Eenvoudig en compleet polymeer doseren – met ProMinent

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eenvoudig en compleet polymeer doseren – met ProMinent
Article image of: Eenvoudig en compleet polymeer doseren – met ProMinent

ProMinent levert wereldwijd al vele jaren polymeer meng- en doseersystemen. Ter verbreding van het programma is in 2006 de firma TOMAL uit Zweden overgenomen. Bij honderden applicaties over de gehele wereld wordt gebruik gemaakt van ProMinent Ultromat installaties, bijvoorbeeld bij waterzuivering, drinkwaterproductie en behandeling van proceswater.
Polymeren worden als poeder of als concentraat aangeleverd en worden gebruikt om zich te binden met stoffen in waterstromen, zodat deze uitgefilterd kunnen worden.
Polymeren in poedervorm worden eerst opgelost in water om na een specifieke rijpingstijd nauwkeurig te worden gedoseerd.
Polymeren in vloeibare geconcentreerde vorm dienen exact te worden verdund en gemengd, alvorens te worden gedoseerd. Voor deze laatste groep heeft ProMinent de Ultromat AF serie in het programma.
Bij het nieuwe type AFK is de opslag voor polymeer concentraat in de unit geïntegreerd wat een separate opslag overbodig maakt. In de mengkamer wordt de polymeer proportioneel verdund en gemengd. Uit de doseerkamer wordt het verdunde polymeer aan de te behandelen waterstroom gedoseerd. Deze integratie van opslag en nauwkeurige dosering is kosten- en plaatsbesparend.
De ProMinent Ultromat installaties zijn sleutelklaar leverbaar in eenvoudige uitvoeringen tot volledig geautomatiseerde units.
De modulaire opbouw, geoptimaliseerde fabricage en onze wereldwijde aanwezigheid staan garant voor verantwoorde investering.

geschreven door

ProMinent Verder BV

ProMinent Verder in Vleuten is de Nederlandse vertegenwoordiging van de internationale ProMinent Groep. Al ruim 40 jaar is ProMinent wereldwijd actief in de waterbehandeling en doseeroplossingen voor de procesindustrie. ProMinent... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer