Eenvoudig de juiste veiligheidskleppen selecteren met Valvio-software

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eenvoudig de juiste veiligheidskleppen selecteren met Valvio-software

Fabrikant HEROSE introduceert met VALVIO nieuwe software waarmee u de juiste veiligheidskleppen kunt selecteren. Op basis van de parameters van uw proces en installatie, berekent de applicatie commercieel en technisch gezien de beste oplossing voor uw systeem. Het berekenen van de juiste veiligheid was nog nooit zo eenvoudig.

Ron van de Weerd, directeur VCC BV, legt uit: “Van oudsher wordt bij het ontwerpen van een installatie tabellen gebruikt of een handmatige berekening gemaakt om de juiste veiligheidsklep te kiezen voor de installatie. Een tijdrovend proces waar gedegen training en kennis voor nodig is. VALVIO versnelt dat proces en geeft direct advies in welke veiligheidsklep het beste past bij uw installatie. Er wordt daarbij gekeken naar de juiste grootte, het materiaal en type voor de veiligheid. Daarmee wordt de beste prijs-kwaliteitsverhouding in ogen gehouden. Techniek is daarbij leidend, zodat er altijd een veiligheidsklep geadviseerd wordt die technisch gezien optimaal presteert”.

Altijd de juiste veiligheid voor uw installatie
VALVIO is in feite een applicatie waarmee de optimale veiligheidsklep ontworpen en geselecteerd kan worden. Conform geldende kwaliteits- en veiligheidseisen gericht op Din en iso 4126-7, AD 2000, ASME Section VIII en API520. Ron: “Er wordt als het ware een realistische simulatie gemaakt van procesomstandigheden en situaties waar de druk wegvalt of er tegendruk ontstaat. Dit om fouten tot een minimum te beperken. Daarbij wordt er een berekening gemaakt van de omstandigheden in toevoer- en afvoerleidingen en werking van de veiligheidsklep.” Fabrikant HEROSE biedt de VALVIO software aan om gratis te gebruiken. Via onderstaande links kunt u de software downloaden en ook diverse tips rondom installatie en gebruik bekijken. Heeft u vragen? Of wilt u graag eens sparren over welke veiligheden het beste in uw installatie passen? Het team van VCC BV adviseert u graag.

Alles over Valvio icon.arrow--dark

Geschreven door

VCC BV

VCC BV (Valves & Controls) is uw partner als het aankomt op de nieuwlevering van appendages. Efficiënt en duurzaam werken staan bij ons centraal. Actief in de stoomindustrie, cryogene branche,... Lees meer